Η Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης Κορίνθου – Λουτρακίου σε δημόσια διαβούλευση
παρατίθεται ο σύνδεσμος με το ερωτηματολόγιο
  • “Για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θεσπίσει έναν νέο στόχο πολιτικής για «Μια Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της».

 Ο στόχος αυτός προωθεί την τοποκεντρική προσέγγιση και τη συμμετοχή των τοπικών αρχών και της κοινωνίας των πολιτών στην εύρεση λύσεων για τις τοπικές προκλήσεις. 

Προτείνει, επιπλέον, τη δρομολόγηση μιας νέας Ευρωπαϊκής Αστικής Πρωτοβουλίας για τη στήριξη των πόλεων με ανάπτυξη ικανοτήτων, καινοτόμες λύσεις, γνώσεις, ανάπτυξη πολιτικής και επικοινωνία.

Τα χωρικά εργαλεία (ΟΧΕ, ΟΧΕ-ΒΑΑ, ΤΑΠΤοΚ) είναι τα εργαλεία μέσω των οποίων υλοποιείται ο παραπάνω στόχος πολιτικής. 

Η εφαρμογή των εδαφικών πολιτικών, αποτελεί μια  πολύ σημαντική διάσταση για την πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το 5,7% των συνολικών πόρων της Κοινοτικής Συνδρομής (20,9 δις €) στο ΕΣΠΑ 21-27 θα διατεθούν για τις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις (ΟΧΕ), τόσο στις πόλεις όσο και στον έξω-αστικό χώρο. 

Οι δράσεις που θα ενταχθούν στα χωρικά εργαλεία αφορούν στην ενίσχυση της ολοκληρωμένης και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής τοπικής ανάπτυξης, του πολιτισμού, της φυσικής κληρονομιάς, του βιώσιμου τουρισμού και της ασφάλειας.

Οι επιμέρους δράσεις για τις πόλεις πρόκειται να καθορισθούν με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές τους, όπως τις καταγράφει ο αρμόδιος Δήμος με την ενεργό συμμετοχή των δημοτών και των φορέων. 

Μετά τις προσαρμογές και επικαιροποιήσεις των δράσεων που θα προταθούν, διαβουλευτούν και εν τέλει συμπεριληφθούν στη νέα Στρατηγική ΒΑΑ, δημότες, Δήμος και φορείς, καλούμαστε να συνεργαστούμε αρμονικά με όλους τους ενδιαφερόμενους για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας.”

Το ερωτηματολόγιο εδώ: https://form.jotform.com/233553388999074