Δουλειά για ..100 χρόνια θα έχουν στην Fulgor
Παγκόσμιος παίκτης στα καλώδια η Hellenic Cables.Στο φουλ δουλεύουν οι τρεις βάρδιες του εργοστασίου στo Σουσάκι Κορινθίας, για να καλύψουν τις παραγγελίες.

Όπως ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία Hellenic Holdings,τα Ελληνικά Καλώδια ανέλαβαν με ανάθεση άλλη μία μεγάλη δουλειά από το εξωτερικό, αυτή την φορά από την Πολωνία και συγκεκριμένα την προμήθεια inter-array καλωδίων για τα πολωνικά υπεράκτια αιολικά πάρκα Bałtyk II και Bałtyk III.

Όπως αναφέρει το newmoney.gr τα αιολικά πάρκα Bałtyk II και III εκτείνονται σε περιοχές 122km2 και 117km2 αντίστοιχα και βρίσκονται σε στρατηγική θέση στη νοτιοδυτική Βαλτική Θάλασσα εντός των πολωνικών υδάτων, με βάθη νερού που κυμαίνονται από 20 έως 45 μέτρα.

Τα καλώδια θα παραχθούν στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρύχιων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο και η παράδοσή τους θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2026.

Aυτή την στιγμή στο εργοστάσιο της Κορινθίας κατασκευάζεται η δεύτερη γραμμή παραγωγής καλωδίων η οποία θα ολοκληρωθεί εώς το τέλος του χρόνου. Παράλληλα κατασκευάζονται νέες αποθήκες ενώ αναβαθμίζονται οι λιμενικές εγκαταστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι σημερινοί 900 εργαζόμενοι του εργοστασίου της Κορινθίας,θα αυξηθούν κατά πολύ.

Με ανεκτέλεστο έργο άνω των 3 δις ευρώ(!) και τις παραγγελίες να έρχονται μέρα με την μέρα, οι εργαζόμενοι Κορινθιακής βιομηχανίας θα έχουν δουλειά για πολλά χρόνια ακόμα.

mifi(Μιχάλης Φιλιάνδρας)

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Fulgor :Πως από την ένδεια έφτασε στην εκτόξευση!