Με επιτυχία η κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Κορινθίας (ΦΩΤΟ)
Mε μεγάλη, ομολογουμένως, επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η κοπή της καθιερωμένης Αγιοβασιλόπιτας στο Επιμελητήριο Κορίνθου.

Η αίθουσα κατάμεστη, πολύ μικρή για να χωρέσει τον κόσμο, αρκετοί έμειναν όρθιοι στις σκάλες. Το παρών έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, ο Υφυπουργός κ. Νίκος Ταγαράς, οι βουλευτές κ. Μαριλένα Σούκουλη, κ. Γιώργος Ψυχογιός, πολιτικοί όλων των βαθμίδων της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ, εκπρόσωποι Φορέων, Σωματείων και Συλλόγων, μέλη του Επιμελητηρίου και εκλεκτοί προσκεκλημμένοι.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Λουζιώτης στον σύντομο χαιρετισμό του, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την τιμητική τους παρουσία. Ευχήθηκε το 2024 να είναι μια δημιουργική, ελπιδοφόρα χρονιά, με υγεία, πρόοδο και ευημερία. Αποχαιρετίσαμε είπε, ένα ταραχώδες 2023, που σημαδεύτηκε από τους πολέμους στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, από την Κλιματική και Ενεργειακή κρίση. Η οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο αντιμετώπισε σημαντικές προσκλήσεις. Ενα οικονομικό κλίμα που δεν ευνόησε την επιχειρηματικότητα. Παρά ταύτα, οι ελληνικές επιχειρήσεις απέδειξαν ότι αντέχουν, προοδεύουν ακόμα και στα δύσκολα. Εκτιμάται, δε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις θα διατηρήσουν την ανθέκτικότητά τους, επιτυγχάνοντας σταδιακά το 2024 το βηματισμό τους σε παραλληλία με την διάγχυση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στην Οικονομία. Με αυτό το μήνυμα υποδεχόμαστε το 2024 με αισιοδοξία.

 

 

Ο Υφυπουργός κ. Νίκος Ταγαράς ανέφερε: «Είναι χρέος μας και είμαστε δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια. Είναι αλήθεια ότι το Γεωπολιτικό περιβάλλον είναι ρευστό με δύο πολέμους δίπλα μας σε εξέλιξη.Είμαστε όρθιοι και προχωράμε μπροστά. Η οικονομία μας, το βλέπετε, είναι πιο ασφαλής, πατάμε πιο γερά στα πόδια μας. με προοπτικές και με ελπίδα»

 

Η Βουλευτής Κορινθίας κ. Μαριλένα Σούκουλη: «Εύχομαι υγεία, προκοπή και επιχειρηματικές επιτυχίες. Η αλήθεια είναι ότι έρχεται ενας χρόνος γεμάτος προκλήσεις και ευκαιρίες. Με νέα προγράμματα και το επιμελητήριο θα συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις. Το 2023 κάνατε πολλή σημαντική δουλειά με εκδηλώσεις, ημερίδες και σεμινάρια. Η Κυβέρνηση κάνει βήματα σταθερά μπροστά με αύξηση του ΑΕΠ καταπολέμηση της ανεργίας, θεσεις εργασίας και επενδύσεις. Είμαστε παρόντες να στηρίξουμε το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας που είναι οι επιχειρήσεις μας».

 

Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Ψυχογιός είπε: «Xαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση και μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκη, τον οποίο και εκπροσωπώ. Πρέπει όμως να τεθούν και κάποια ερωτήματα κυρίως προς την Κυβέρνησης. Αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία θα αξιοποιηθούν και θα κατανεμηθούν προς όφελος της πλειοψηφίας των επιχειρήσεων και δη των μικρομεσαίων; ‘Η θα επωφεληθούν οι ισχυροί όμιλοι και πάλι; Θα διασφαλίσουμε να διοχετευτεί το χρήμα προς τα κάτω; Θα πέσει το κόστος παραγωγής για τους αγροτες και για τους μικρομεσαίους; Θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία και η επαγγελματική στέγη; Εμείς εδώ θα είμαστε να βοηθήσουμε με τις προτάσεις μας να έρθει η Ανάπτυξη από κάτω προς τα πάνω και όχι αντίστροφα, να ακούμε την κοινωνία και τους φορείς και να βοηθούμε σε οποια κατεύθυνση όταν θα είναι για το όφελος των πολλών.

 

 

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής μετέφερε τις ευχές του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχού, ο οποίος λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί. Ευχήθηκε το 2024 να είναι μια χρονιά που επιχειρήσεις θα πάνε ακόμα πιο ψηλά.

 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νίκος Σταυρέλης ευχήθηκε το Επιμελητήριο να έχει ακόμα πιο επιτυχημένη χρονιά αφού όπως είπε το 2023 ήταν μια χρονιά αρκετά καλή για το Επιμελητήριο. Το 2024 μαζί, θα είμαι δίπλα σας, στηρίζω την προσπάθεια, θέλετε εξωστρέφεια, το ίδιο θέλω και εγώ. Δεν είμαι άνθρωπος του «θα» και του ταξίματος, αυτά που μπορώ να κάνω θα τα στηρίξω και θα γίνουν.

 

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης τόνισε ότι μόνο με τη συνεργασία μπορεί ο τόπος μας να πάει μπροστά, με την Κυβένρηση, με τους δημάρχους, με το Επιμελητηριο και όλους τους φορείς. Σε ότι με αφορά, το γραφείο μου ήταν, είναι και θα είναι πάντα ανοιχτό στις συνεργασίες με σκοπό την πρόοδο και την ευημερία και του δήμου μου αλλά και γενικότερα της Κορινθίας μας.

 

Χ@ρα

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ