Η Ανακοίνωση του δήμου Κορινθίων για την παραχώρηση των μπαζωμάτων Αγίου Νικολάου
Τι έγραψε ο δήμαρχος

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Κορινθίων για την είδηση της παραχώρησης των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου, από το ΕΤΑΔ στον δήμο Κορινθίων.

Ένα βήμα πριν την οριστική παραχώρηση των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου , βρίσκεται ο δήμος Κορινθίων, μετά από επίπονες και επίμονες προσπάθειες και διαδικασίες τριών ετών…”, αναφέρει ο δήμος και συνεχίζει.


Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος πόσταρε χθες το βράδυ στον λογαριασμό του στο facebook την καλή είδηση, την έγκριση των τελικών όρων παραχώρησης της έκτασης η οποία αναμένεται να μετατραπεί σε πολυχώρο αναψυχής,  ξεκούρασης και άθλησης.

Σε συνδυασμό με τα έργα ανάπλασης στην είσοδο της πόλης (παλιός σταθμός ΟΣΕ) και το έργο ανάπλασης και ενοποίησης του παραλιακού μετώπου με το Λουτράκι (το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης σε όλη τη χώρα, ύψους 12 εκ ευρώ), η περιοχή δημιουργεί μια νέα ταυτότητα, η πόλη στρέφει το βλέμμα της στην θάλασσα, όπως είχε δεσμευτεί ο δήμαρχος Κορινθίων με την ανάληψη των καθηκόντων του.

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Αποδέχτηκα σήμερα τους όρους παραχώρησης από την εταιρία ακινήτων του δημοσίου (ΕΤΑΔ) των μπσζωμάτων Αγίου Νικολάου. Φυσικά η αποδοχή τελεί υπό την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα και του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΑΔ την Πέμπτη της ερχόμενης εβδομάδας. Ένα αίτημα δεκαετιών του Δήμου υλοποιείται . Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου ακολουθεί…”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η παραπάνω ανακοίνωση, πάντως, εμμέσως αποτελεί και μία πίεση προς την πλευρά της παράταξης Πνοή Δημιουργίας και τους συνεργαζόμενους μαζί της συμβούλους, να δώσει το παρών στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να προλάβουν την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΤΑΔ που έπεται.

Σε κάθε περίπτωση η παραπάνω είναι μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη. Ο χώρος στην περιοχή είναι τεράστιος και η θάλασσα απλώνεται μπροστά στα μάτια του περιπατητή και του επισκέπτη, αποτελώντας ίσως το πιο όμορφο σημείο της πόλης και μάλιστα στη είσοδό της. Τι θα γίνει, αν θα γίνει, πότε θα γίνει, κανείς δεν ξέρει, υπάρχει δρόμος, αλλά αναμφίβολα είναι μία πολύ σπουδαία εξέλιξη.

Υπάρχουν φυσικά και κάποια ζητήματα. Π.χ. ποιοι είναι οι όροι παραχώρησης που αποδέχτηκε ο δήμαρχος; Υπάρχουν πληροφορίες για παράδειγμα πως το τίμημα προς την ΕΤΑΔ είναι εξαιρετικά υψηλό. Θα τους μάθει το δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή θα υπάρξει εισήγηση προς τους δημοτικούς συμβούλους; Θα κοινοποιηθούν στην τοπική κοινωνία; Ή θα πάμε στα τυφλά, όπως συνέβη με την πολεοδόμηση του στρατοπέδου;

Το πρόβλημα επίσης είναι και αισθητικό. Θα γίνει κάτι όμορφο; Θα επενδυθούν κεφάλαια για να γίνει ένας αναβαθμισμένος χώρος; Θα γίνει με διαγωνισμό ώστε να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στο έπακρο;

Κανείς δεν ξέρει, όμως, για την ώρα ας μείνουμε σε αυτό που σημαίνει η εξέλιξη. Η παραχώρηση είναι μια μεγάλη στιγμή, είναι μια αφορμή η πόλη να αλλάξει οριστικά χαρακτήρα, την ίδια στιγμή που επιτέλους αρχίζει να αποκτά ίχνη τουριστικής ταυτότητας με τα δύο μικρά ξενοδοχεία, που θα δημιουργηθούν στα Καλάμια.

Η πόλη της Κορίνθου μπαίνει σε μια νέα εποχή. Δημιουργούνται νέες ευκαιρίες μένει να δούμε  αν θα αξιοποιηθούν και πως…