Στήριξη Κυριάκου Μητσοτάκη σε Νανόπουλο
Με μια κίνηση ΜΑΤ ο Δήμαρχος Κορινθίων, απέσπασε τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οριστική λύση στα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου.

Το κλου της επίσκεψης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι άλλο από την παραχώρηση και την ανάπλαση των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου!

Το 40,79% της ΝΔ σε εκλογές απλής αναλογικής και το ”ρεύμα” του Κυριάκου Μητσοτάκη(ΚΜ) δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο κανέναν υποψήφιο δήμαρχο, πόσο μάλλον όταν αυτός είναι μέλος του κόμματος.

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, να θυμηθούμε ότι ο Βασίλης Νανόπουλος ως δήμαρχος Κορινθίων έδωσε το παρών τόσο στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Νίκου Ανδρουλάκη-και πολύ καλά έκανε θεσμικά-και έτσι πρέπει να πράττουν όλοι οι δήμαρχοι.

Στο θέμα μας λοιπόν και στην επίσκεψη ΚΜ, ο δήμαρχος Κορινθίων άδραξε την ευκαιρία και παίρνοντας το μικρόφωνο ”θύμισε” ΔΗΜΟΣΙΑ στον ΚΜ την υπόσχεσή το 2019 για την καλυτέρευση της εισόδου της πόλης ενώ του παρέδωσε τον φάκελο με την απάντηση της ΕΤΑΔ(Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ).

 

Με αυτήν την κίνηση που μπορεί να έφερνε σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ,ο Βασίλης Νανόπουλος λειτούργησε αποκλειστικά σαν δήμαρχος της πόλης και όχι σαν μέλος της ΝΔ και αυτό είναι υπέρ του.

 

Τι έχει συμβεί όμως  με τα μπαζώματα για να καταλαβαίνουμε.

Τον προηγούμενο διάστημα ο δήμος Κορινθίων αιτήθηκε την παραχώρηση των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου γιατί όπως και να το κάνουμε δεν είναι εικόνα εισόδου της πόλης αυτή.

Πως θα γίνει ανάπλαση του παραλιακού μετώπου χωρίς τα μπαζώματα; Δεν γίνεται.

Από την στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δείξει την ενόχλησή του για αυτή την εικόνα των μπαζωμάτων, ο Βασίλης Νανόπουλος δεν έχασε την ευκαιρία και έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να τρέξουν την υπόθεση, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η  ΕΤΑΔ μόλις παρέλαβε το αίτημα παραχώρησης ,εκκίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για τον έλεγχο του ακινήτου και την δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος.

Αρχικά έλεγχος ιδιοκτησιακού και εν συνεχεία ακολούθησε πολεοδομικός και εκτενής νομικός ελέγχου του ακινήτου βάσει του οποίου προέκυψε σωρεία ζητημάτων όπως:

-Ύπαρξη καταπατήσεων εντός του ακινήτου.
-Ύπαρξη αυθαιρέτων κατασκευών και χρήσεων κοινόχρηστου χαρακτήρα.
-Πρόταση χωροθέτησης μελλοντική Χερσαίας Ζώνης Μαρίνας βάσει εγκεκριμένου masterplan.
-Χάραξη μελλοντικής παρακαμπτήριας οδού διαμέσω του ακινήτου.
-Τμήμα του ακινήτου εμπίπτει εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού, στα πλαίσια του οποίου καθορίζονται χώροι ιδιωτικοί, δημόσιοι, κοινόχρηστου και κοινωφελούς χαρακτήρα χώροι.
-Εντός του ακινήτου εμπίπτει παλαιά απαλλοτρίωση του ΟΣΕ.
-Τμήμα του ακινήτου εμπίπτει σε ζώνη αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

 

Για να μην μπερδεύεστε, όταν μιλάμε για τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου μιλάμε για αυτήν την έκταση των 57 περίπου στρεμμάτων

Τα παραπάνω ζητήματα διευθετήθηκαν μέσα σε χρόνο dt(!) και αποτυπώθηκαν σε διάγραμμα της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας του Δήμου.

 

Επίσης να σημειώσουμε, στο πλαίσιο επιτάχυνσης της διαδικασίας παραχώρησης ανατέθηκε η εκτίμηση του ακινήτου σε εξωτερικούς πιστοποιημένου εκτιμητές για τον προσδιορισμό του ανταλλάγματος.

Η ΕΤΑΔ θα παραχωρήσει την έκταση με αντίτιμο, τίποτα δεν είναι τζάμπα σε αυτή την ζωή. Μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας και στην προκειμένη περίπτωση και εφόσον τα ταμεία του δήμου ξεχειλίζουν από χρήμα, είναι αρκετά εύκολο για τον δήμο Κορινθίων η ανάπλασή τους.

Η ΕΤΑΔ αποβλέποντας στην βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου, την εξασφάλιση εσόδων για την ίδια αλλά και το Ελ. Δημόσιο, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δήμου και σήμερα πλέον, βρισκόμαστε στο στάδιο διαμόρφωσης πρότασης προς τον Δήμο με τους βασικούς όρους παραχώρησης.

Λογικά, η πρόταση θα αποσταλεί την επόμενη εβδομάδα, και θα εισαχθεί προς έγκριση στο αρμόδιο όργανο της ΕΤΑΔ (Διοικητικό Συμβούλιο) έχοντας λάβει προηγουμένως και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγχαρητήρια στον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο για την ”απόκτηση” από τον δήμο Κορινθίων των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου και κατ’επέκταση την αστική ανάπλαση που θα ακολουθήσει, αλλάζοντας προς το καλύτερο την εικόνα του παραλιακού μετώπου της πόλης.

Μi.fi (Μιχάλης Φιλιάνδρας)