Απίστευτη καταγγελία από τον πρώην Πρόεδρο για τα εικονικά τιμολόγια της ΔΑΕ Κορίνθου
Στο ΔΣ Κορίνθου ο Τάσος Κοντογιώργος για τα εικονικά τιμολόγια της ΔΑΕΚ!
Απίστευτη καταγγελία από τον πρώην Πρόεδρο: Χάθηκαν τα χαρτιά που παρέδωσα!

«Παρέδωσα στον επόμενο πρόεδρο όλα τα έγγραφα και τα αρχεία της ΔΑΕΤ. Με πρωτόκολλο. Αυτά τα χαρτιά λένε ότι δεν τα έχουν, ότι τα χάσανε. Δεν έχω δει εγώ χαρτιά να περπατάνε στο δρόμο!»

Αυτή η τοποθέτηση του κ.Αναστάσιου Κοντογιώργου, Προέδρου στην ΔΑΕΚ επί δημαρχείας Αλέξανδρου Πνευματικού τα έτη 2015-2019, προκάλεσε εντυπώσεις και μακρά συζήτηση.  

Βέβαια, αν κανείς θυμηθεί ανάλογη τοποθέτηση του Δημάρχου Κορινθίων για την μελέτη που έγινε και αφορά στην περιβόητη γέφυρα Καλατράβα στο τέρμα της Κολιάτσου, μελέτη η οποία δεν υπάρχει πουθενά, μάλλον το φαινόμενο είναι σύνηθες και απαιτεί διερεύνηση.  

 

 

Ο πρόεδρος τότε της ΔΑΕΚ και μέλος της δημοτικής αρχής Πνευματικού έδωσε το παρών στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ζήτησε το λόγο, σημειώνοντας πως το όλο θέμα είχε συζητηθεί ε τη απουσία του ενώ δεν θα έπρεπε. Τα περιβόητα εικονικά τιμολόγια έχουν προκαλέσει μέγα ζήτημα και εκτεταμένη έρευνα αφού το όνομα του επιχειρηματία που τα έκοψε εμφανίζεται με ανάλογες πράξεις σε όλη τη χώρα αλλά και σε συναλλαγές με κορίνθιους επιχειρηματίες και μάλιστα…εκλεγμένους όπως για 1η φορά αποκάλυψε ο Βασίλης Νανόπουλος στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

 

Ο κ.Κοντογιώργος λοιπόν θέλησε να ενημερώσει το Σώμα για τις ενέργειες του και να προειδοποιήσει ουσιαστικά πως θα καταφερθεί δικαστικά εναντίον κάθε υπευθύνου από το νέο διοικητικό της επιχείρησης εάν για ενέργειες οι οποίες δεν έχουν την ευθύνη του, παγώσουν οι λογαριασμοί του.

 

«Παραδώσαμε στην επόμενη διοίκηση τα πάντα με πρωτόκολλο. Τα παρέλαβαν, είναι περιουσιακά στοιχεία του δήμου. Τα στοιχεία αυτά τα ζήτησε η εφορία αλλά δεν τα έστειλαν ποτέ. Χάθηκαν τα έγγραφα και ο πρόεδρος μετά εξαφανίστηκε! Όταν ήρθε η ειδοποίηση έπρεπε να πάρει τα χαρτιά και να τα πάει. Δεν τα πήγαν. Τα πρόστιμα πέσανε γιατί αρνηθήκαμε τον έλεγχο. Τι γίναν τα χαρτιά που πήγαν; Περπάτησαν και φύγανε;»

αναρωτήθηκε ο κ.Κοντογιώργος και εξήγησε πως τα τιμολόγια έχουν εξοφληθεί μέσω τραπέζης για υλικά που παρελήφθησαν και χρησιμοποιήθηκαν στην ολοκλήρωση εργασιών του κτιρίου στον ΟΣΕ και σε κάποιο έργο πεζοδρομίων στον Άγιο Βασίλειο.  

 

 

Ο κ.Κοντογιώργος ανέφερε με λεπτομέρεια τα ποσά που έλαβε στην ΔΑΕΚ, τα ποσά που δαπάνησε και το έργο που εκτέλεσε.

«Για τις 4 χρήσεις που χρημάτισα πρόεδρος 2015-2019 , ο κ.Πνευματικός μου έδωσε 70 χιλιάδες ευρώ και μια χρεωμένη εταιρία με 204 χιλιάρικα . Μου έδωσε ακόμα 50 χιλιάρικα για το κτίριο στον ΟΣΕ , τους κυκλικούς κόμβους στην πόλη και 3-4 έργα στον Άγιο Βασίλη. Παρέδωσα 56 χιλιάρικα ταμείο στον επόμενο πρόεδρο. Όλα έγιναν νομιμότατα. »

 

Ο τότε Πρόεδρος της ΔΑΕΚ είπε με σιγουριά πως αν τα έγγραφα είχαν προσκομιστεί ο δήμος δεν θα είχε υποστεί τα υπέρογκα πρόστιμα που τώρα καλείται να πληρώσει.

 

Για τα έγγραφα τα οποία λείπουν ο κ.Κοντογιώργος είπε πως δεν γνωρίζει εάν χάθηκαν από τον επόμενο Πρόεδρο κΚαρσιώτη ή κάποιον συνεργάτη. Δήλωσε βέβαιος ωστόσο πως κάποιος τα πήρε για άλλους λόγους! Ποιούς; δεν ανέφερε αλλά ούτε και κανένας σύμβουλος ρώτησε!  

 

 

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον τ.Πρόεδρο πως οι χρήσεις ελέγχονται από ορκωτό λογιστή και πως ο δήμος έχει ήδη καταθέσει προσφυγή ώστε να μην κληθεί να πληρώσει τα πρόστιμα που επιδικάστηκαν.

Χ@ra