Απάντηση των υποψηφίων του ΜέΡΑ25 στα αιτήματα της «Επιτροπής Αγώνα - ΟΧΙ Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια»
Υπενθυμίζεται ότι τα Γεράνεια υπέφεραν από τις πυρκαγιές
  • Απαντώντας στα εύλογα αιτήματα του κατέθεσε μέσω Δελτίου Τύπου η «Επιτροπή Αγώνα- ΟΧΙ Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια» για την μη εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο πανέμορφο βουνό μας, το οποίο έχει πληγεί από αλλεπάλληλες καταστροφικές πυρκαγιές απαντάμε με παρρησία το εξής:

1.Αποδεχόμαστε και συνυπογράφουμε και τα δύο αιτήματα που η Επιτροπή θέτει στο Δελτίου Τύπου. Μάλιστα απαντώντας στο 2ο αίτημα υπογραμμίζουμε ότι ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια δεν θα μπουν ποτέ και όχι για τουλάχιστον τριάντα χρόνια,όπως απαιτεί η Επιτροπή. Κι αυτό γιατί πάγια θέση του ΜέΡΑ 25 όπως αποτυπώνεται και στο προεκλογικό το πρόγραμμα είναι: Καμία ανεμογεννήτρια στην στεριάκαι επομένως και στα Γεράνεια.

2.Η θέση μας για καμία ανεμογεννήτρια στην στεριά έχει εκφραστεί με σαφή και απερίφραστο τρόπο με την κατάθεση αντίστοιχης επερώτησης, την οποία επισυνάπτουμε, που καταθέσαμε στην Βουλή το καλοκαίρι του 2020 (την κατέθεσε η βουλεύτρια μας και Ε΄Αντιπρόεδρος της απερχόμενηςΒουλής κ. Σοφία Σακοράφα) για την μη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο άλλο βουνό – στολίδι του νομού μας, την Μικρή Ζήρεια. 

3.Στην αρχική σύσκεψη της Πρωτοβουλίας, στις αρχές Απριλίου, συμμετείχαν  οι υποψήφιοι του ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στην Κορινθία, κ. Μαίρη Ρίσκα και κ. Γιώργος Φραδέλος, οι οποίοι εξέφρασαν  την πλήρη στήριξη τους στις ενέργειες τις πρωτοβουλίας και δήλωσαν την πρόθεση μας για ενεργή συμμετοχή του πολιτικού μας χώρου στην Πρωτοβουλία. 


Για το ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Κορινθίας

Οι υποψήφιοι βουλευτές και βουλεύτριες Ν. Κορινθίας

  1. Βασιλακόπουλος Θοδωρής
  2. Δημητριάδη Μαρία
  3. Θαλασσινός Γιώργος
  4. Μπρακούλια Μαρία
  5. Ρίσκα Μαίρη
  6. Φραδέλος Γιώργος