ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΛΗ: Τα εν Δήμω...Κορινθίων (15/5/2023)
Αν και οι βουλευτικές εκλογές μονοπωλούν το ενδιαφέρον, αρκετά γίνονται και λέγονται σε ότι αφορά τα δημοτικά δρώμενα.

Στις πρώτες θέσεις της ομιλίας Δήμα την Κυριακή το απόγευμα βρέθηκαν πρόσωπα που αμφιταλαντεύονται τελευταία ως προς τις επιλογές τους στα δημοτικά. Κόμματα και αυτοδιοίκηση όμως είναι σφιχτά εναγκαλισμένες έννοιες, θυμηθείτε τι συνέβη στον Αλέκο Πνευματικό όταν δήλωσε «πολιτικά άστεγος», πόσες πόρτες έκλεισαν στο δήμο Κορινθίων στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Και το ερώτημα είναι σαφές. Μπορείς να είσαι ΝΔ και να χειροκροτείς Δήμα και Ταγαρά και στα δημοτικά να πολιτευτείς με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ; Το 2019 υπήρξε ένα πάθημα. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε εάν υπήρξει και μάθημα.  

 

Για κοσμοσυρροή προσπαθεί να μας πείσει ο σύντροφος Παπασταμόπουλος στην κεντρική ομιλία όλων των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στο Λουτράκι. Όταν όμως η φωτογραφία που συνοδεύει το post είναι το μάζεμα της εξέδρας,  μάλλον η προσπάθεια πέφτει στο κενό! Είχατε κόσμο και μας τον κρύβετε; Ή μήπως ήταν ντροπαλός ο κόσμος και δεν ήθελε να φωτογραφηθεί; Ομοίως συνέβη και στο Post Του Γιώργου Τσόγκα.Μήπως η τοπική Οργάνωση του Συριζα στο Λουτράκι, αποδεικνύεται πολύ λίγη για τις περιστάσεις, μήπως ο οχετός-μέλος του Σύριζα Λουτρακίου έχει διώξει όλο τον κόσμο και εχει δημιουργήσει αποστροφή των Λουτρακιωτών από το κόμμα;; Σύντροφε Παπασταμόπουλε, μην μιλάς για κοσμοσυρροή (εσένα δε σε είδα εκεί) μίλα για τις ευθύνες και τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος κάποιων υποψηφίων και για τον οχετό! Γι΄αυτόν μίλα, αααα και για τον άλλο το Μουσολινικό, που τον κάνατε Συριζαίο!

 

Ξεκρέμαστο άφησε τον υποψήφιο ο «μάνατζερ» της επικοινωνίας μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Και του το ανακοίνωσε με sms! Ούτε το θάρρος για «κατ ιδίαν»! Έμειναν τα αρχικά διθυραμβικά πόστ και βεβαίως μια τεράστια πικρία στον υποψήφιο που «πίστεψε» τα λόγια τα μεγάλα. Όμως, γνωστός τοις πάσι είναι ο μάνατζερ της επικοινωνίας και οι μέθοδοί του. Μήπως τελικά φταίτε που πιστεύετε πως σ εσάς θα φερθεί αλλιώς;  

 

Για χάρη του δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, μαθαίνω ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Κόρινθο, στο διεθνές φεστιβάλ αρχαίου δράματος, λόγω της προσωπικής φιλίας που διατηρούν εδώ και πολλά χρόνια!! Για το φεστιβάλ και την απήχησή του, γράψαμε σε προηγούμενη στήλη!

 

Χαρλεάς ο Τίμος το Σαββατοκύριακο! Υποδέχτηκε το αντίστοιχο κλαμπ και το ξενάγησε στην πόλη! Βεβαίως φωτογραφήθηκε και πάνω σε μια από τις μηχανές, αν ξέρει να τις οδηγεί δεν ξέρω αλλά ο στόχος επετεύχθη! Βέβαια η αναφορά «υποδέχτηκα και ξενάγησα» ήταν λίγο εγωιστική! Δεν υποδέχτηκες ως Τίμος Αντιδήμαρχε! Δεν ήρθαν σπίτι σου τα παιδιά!  

 

Σε ξεσηκωμό καλεί…, ο Παναγιώτης Σπύρου για το θέμα των ανεμογεννητριών στην Σολυγεία. Ποστάρει το παράδειγμα της Κοζάνης και επιτίθεται στους προέδρους Ρωτίδη και Καραμπέτσο υποδεικνύοντας τους ως άμεσα υπεύθυνους για τα όσα θα συμβούν. Πάντως για την καμπάνα και την επιστροφή της στον Αι Γιώργη υπήρξε ξεσηκωμός. 800 υπογραφές μάζεψαν οι κάτοικοι και 6 χρόνια δεν σταμάτησαν να προσπαθούν πετυχαίνοντας τελικά αυτό που ήθελαν. Για τις ανεμογεννήτριες πάλι… 

 

Δεν είμαι μηδενιστής έγραψε σε νέο ποστ ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ με αντικείμενο ανάρτησης τις παιδικές χαρές. Μια αναδρομή βέβαια στο χρονολόγιο και στα Δελτία τύπου η λέξη «τίποτα» κυριαρχεί. Μήπως αλλάζει  τακτική η παράταξη;  

 

Την επίσημη πρώτη του προετοιμάζει ο Αλέξανδρος Γκουργιώτης. Ο δικηγόρος της Κορίνθου διεκδικεί την δημαρχεία με τον συνδυασμό «Πολιτική Διέξοδος». Επίσημη πρόσκληση ακόμα δεν υπάρχει ωστόσο οι πληροφορίες λένε πως αμέσως μετά την κάλπη της Κυριακής , η πρόσκληση θα φτάσει και στα δημοσιογραφικά γραφεία.  

 

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ έχει ροή στις ανακοινώσεις των υποψηφιών της και μια σειρά παρεμβάσεων που όμως, αφορούν στενά 2-3 θέματα της πόλης. Το άνοιγμα της παράταξης είναι απαραίτητο, οι υποψήφιοι της θα πρέπει να ξεκινήσουν να μιλούν διότι προς το παρόν φαίνεται μια απαξίωση προς τα δημοτικά διαμερίσματα  αφενός και αφετέρου μια στενή εκπροσώπηση από 1-2 φωνές και για 1-2 θέματα μόνο.  Οφείλω να πω ότι ο επικεφαλής συγκροτεί ποιοτικό ψηφοδέλτιο.

 

Θόρυβος πολύς στα social από τον σύλλογο αρχιτεκτόνων . Ο σύλλογος αναμένει την απόφαση του ΣτΕ για το θέμα του στρατοπέδου αλλά πέραν τούτου ουδέν. Ξεκάθαρη μόνο είναι η επιθετική τακτική ως προς τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχή. Έχει ο σύλλογος να παρουσιάσει προτάσεις; Και ποιος εν τέλει είναι ο ρόλος του στα της τοπικής αυτοδιοίκησης αν κανείς σκεφτεί πως υπάρχει αρχιτεκτονικό συμβούλιο το οποίο αποφαίνεται όπου χρειάζεται; Η συνεχής αμφισβήτηση του οργάνου αφορά στον δήμο ή τους συναδέλφους αρχιτέκτονες; Είναι οι δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου και θέσεις του οργάνου;  Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει ακόμα!

 

Ενυπωσιακή ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Δημήτρη Αγγελόπουλου, υποψηφίου βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ! Ενα δημοτικό θέατρο κατάμεστο, με νεολαίους, με παλμό, με ποιοτικά χαρακτηριστικά για τόσο δυναμική συγκέντρωση! Ισάξια του ιδίου του Προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη!

 

Δυναμική ήταν και η συγκέντρωση του Γιώργου Φερετζάνη της ΝΔ στο θέατρο του δημαρχείου! Εντυπωσιακή θα έλεγα, αν λάβει κανείς υπ΄όψιν ότι μέσα σε τρεις μόνο μήνες ο νέος υποψήφιος της ΝΔ όργωσε όλη την Κορινθία και απέκτησε φανατικούς φίλους. 

 

Πανικός μαθαίνω για τον Κώστα Κόλλια, αφού η Μαριλένα ανεβαίνει επικίνδυνα! Κάποιοι τον ετοιμάζουν για υποψήφιο δήμαρχο Κορινθίων ακούω. Από «δήμαρχος κλητήρας» Κυρ-Κώστα; 

 

Κακό σχόλιο έκανε για τη δημοτική αρχή σε post του Βασίλη Μπαλάφα, αγαπημένο παιδί του Κώστα Κόλλια, ο Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Γιάννης Τσάκωνας, γράφοντας «Η ευφυΐα δεν ανήκει σε όλους τους ψεύτες......» Ποιοι είναι οι ψεύτες Γιάννη μου; Kαι ποια τα ψέμματα που λένε. Ενας θεσμικός παράγοντας, δεν τουφεκάει στον αέρα να θυμάσαι! 
 

 

Κόψανε κορδέλα στα Ροζενά. Με το γήπεδο του Συνοικισμού τι γίνεται κ. Οικονόμου; Mόνο υποσχέσεις φίλτατε;

 

Tι είπε ο Παναγιώτης Τζαναβάρας σε συνέντευξη Τύπου; Kατάλαβα καλά; Nα εκπαιδεύσουμε λέει, τους οπαδούς της Κορίνθου όπως είναι οι οπαδοί των Αθικίων! Tι δηλαδή; Να απειλούν με σπασμένα μπουκάλια και να πυροβολούν με καραμπίνες μέσα στο γήπεδο;;;; Είχαν λέει επιδείξει αθλητικό πολιτισμό!! Τρελανέ μας Παναγιώτη.

 

Ερχεται ο Περαμαϊκός με πολυάριθμους οπαδούς μαθαίνω οι οποίοι είναι «σκληροί» αν κρίνω από τα δημόσια post τους! Σιγά αγόρια, στην Κόρινθο είμαστε ωραίοι τύποι και φιλόξενοι!