Παράσταση νίκης για Δημήτρη Αγγελόπουλο στην Κόρινθο
(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
  • Υπό τους κλασσικούς ήχους του ΠΑΣΟΚ " θα τον μεθύσουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι" αλλά και τις ροκ νότες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου "Ελλάς", ο Τζίμης Αγγελόπουλος υποδέχτηκε τους δεκάδες πολίτες που ανταποκριθηκαν στο κάλεσμα του και έσπευσαν το βράδυ της Παρασκευής στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου για την κεντρική πολιτική του ομιλία ως υποψήφιος Βουλευτήςτου κόμματοςστις προσεχείς εκλογές.

"Η Δημοκρατική παράταξη δεν επιστρέφει. Επέστρεψε! Είναι εδώ" τα πρώτα του λόγια κάτω απο θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα, σε μια συγκέντρωση που θύμισε "παλιές καλές εποχές", μια συγκέντρωση "ζηλευτή" θα έλεγε κανείς σε άλλους υποψηφίους του ίδιου αλλά και των άλλων κομμάτων!

Ένα κοινό όλων των ηλικιών κατέκλυσε στην κυριολεξία το δημοτικό θέατρο, σε μια εικόνα που ίσως πολλοί δεν  περίμεναν.

Το εγκώμιο του Τζίμη Αγγελόπουλου έπλεξε με μαεστρία από την κεντρική επιτροπής του κόμματος ο Κώστας Παπαδημητρίου κάνοντας λόγο για ένα στέλεχος "κόσμημα", με παρουσία,  συνεχείς αγώνες, ευγένεια αλλά και αποτελεσματικότητα, "σε περιμένουμε στις 22 του Μάη στη Βουλή είπε ο κ.Παπαδημητρίου, κάνοντας λόγο για έναν Γραμματέα Νομαρχιακής υπόδειγμα ( Ο Τζίμης Αγγελόπουλος ήταν Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κορινθίας έως το 2022).

Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε η αναφορά σε άλλους Γραμματείς της Νομαρχιακής οι οποίοι μετά το 1989 χαρακτηρίστηκαν ως "διακοσμητικοί", σίγουρα αδίκως αφου το κίνημα έχει καταγράψει σε αυτήν την θέση σημαντικά στελέχη!


Το ΠΑΣΟΚ τίμησε τον Τζίμη Αγγελόπουλο! 


Στις θέσεις του "Θωμάς Θωμαίδης",   ολα τα παλιά, ιστορικά στελεχη του Πασοκ της Κορινθίας.
Άγγελος Μανωλάκης, Κώστας Σπανός, Άγγελος Παπαγγελόπουλος, Χρήστος Παπαβενετίου, Χρήστος Μπαρλιάς. Ο Παναγιώτης Πιτσάκης παρών, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης και στελέχη της δημοτικής παράταξης "Πνοή Δημιουργίας". Στις πρώτες θέσεις και ο καθηγητής  Γιάννης Πανούσης.

Η αθρόα εισροή του κόσμου οδήγησε σε καθυστέρηση της έναρξης της ομιλίας, ο Τζίμης Αγγελόπουλος ανέβηκε στο βήμα λίγα λεπτά μετά τις εννιά και ενώπιον κοινού  ορθίων!


Πρόσωπο έκπληξη αν κανείς δει τις ομιλίες έτερων υποψηφίων? Σίγουρα ναι!

Πρόσωπο φρέσκο και αεικίνητο, με αποτύπωμα σε κάθε πτυχή της κοινωνίας και σε κάθε ηλικία της, είναι ίσως η λύση που αναζητά το ΠΑΣΟΚ για την ουσιαστική ανάκαμψη του, για να κατορθώσει "να μεθύσει τον ηλιο!"


Η ομιλία


Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος στην ομιλία του ζήτησε "ισχυρή εντολή" αποκλείοντας τις επιλογές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Χαρακτήρισε τα κόμματα "ίδια" , τα κατηγόρησε πως "είδαν" το κράτος ως λάφυρο και έκανε λόγο για μια χώρα όπου δεν ευημερούν ούτε πι άνθρωποι αλλά ούτε και οι αριθμοί!

Μίλησε για νέο παραγωγικό μοντέλο, για διαφορετική διαχείριση των χρημάτων απο Ταμείο Ανάκαμψης,  ΕΣΠΑ και νέα ΚΑΠ.

Για ισχυρή δημόσια Παιδεία και Υγεία,  για μισθούς που επιτρέπουν στους πολίτες να χτίζουν και να ορίζουν τη ζωή τους, για ένα κράτος με δυνατούς θεσμούς, ισχυρές ανεξάρτητες αρχές και αυστηρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, για ένα κράτος με ξεκάθαρες και αποκεντρωμένες αρμοδιότητες.


"Χτίζουμε μια νέα γέφυρα που οδηγεί σε μια δίκαιη κοινωνία. Με διαφάνεια και αξιοκρατία. Με πολίτες με αξιοπρέπεια.  Χτίζουμε αυτήν την γέφυρα με πολιτικές. Οι πολιτικές αυτές είναι η ισχυρή υγεία, η ισχυρή παιδεία, η ενεργειακή διέξοδος, η αναμόρφωση του παραγωγικού μοντέλου.  Είναι η στήριξη  των μικρομεσαίων με χρηματοδοτικά εργαλεία,  οι συνέργειες, η δημιουργία θέσεων εργασίας,  η προστασία της πρώτης κατοικίας και της γης, η απόδοση στους νέους κατοικίας ώστε να ξεκινήσουν τη ζωή τους και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του δηνογραφικού προβλήματος."

Το θέμα των υποκλοπών ήταν επίσης ζήτημα που έθιξε ο υποψήφιος Βουλευτής στην ομιλία του  "Θέλουμε άπλετο φως στο θέμα των υποκλοπών, είναι θέμα δημοκρατίας για μας και σε θέματα Δημοκρατίας δεν κάνουμε εκπτώσεις" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η συγκέντρωση του Τζίμη Αγγελόπουλο ήταν παράσταση νίκης και σίγουρα αιτία οι συνυποψήφιοι του να ανησυχούν πολύ για το αποτέλεσμα της κάλπης της Κυριακής. 


Χ@ra