Με επιτυχία η εκδήλωση του ΚΚΕ "Σχολική στέγη: Σε τι σχολείο ζουν και μαθαίνουν τα παιδιά μας."
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Κορινθίας του ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου με θέμα: "Σχολική στέγη: Σε τι σχολείο ζουν και μαθαίνουν τα παιδιά μας."

Την ομιλία άνοιξε η Κική Νανόπουλου υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Κορινθία και εκλεγμένη στο γονεϊκό κίνημα. Αναπτύχθηκαν πλευρές και αιτίες για την τραγική κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει η πλειοψηφία των σχολείων από άποψη υποδομών, ελλείψεων αντισεισμικού ελέγχου και μία σειρά ελλείψεων πού οφείλεται στην συστηματική υποχρηματοδότηση της παιδείας από κράτος και από δήμους. Σε αντιδιαστολή με τις σύγχρονες δυνατότητες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ασφαλή, καινούρια, ποιοτικά σχολεία όμως η επιλογή είναι η συστηματική απαξίωση.

Στη συνέχεια η Βιβή Τζέκου, Δημοτική Σύμβουλος Κορινθίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση ανέπτυξε τα τοπικά στοιχεία από σχολεία και νηπιαγωγεία που λειτουργούν προβληματικά σε νοικιασμένα κτίρια-μαγαζιά, χωρίς αυλή, σε προκάτ. Η ελλιπής συντήρηση με το πρόσφατο παράδειγμα του 12ου Δημοτικού σχολείου που είχαμε αποκάλυψη οπλισμού από την υγρασία σε κολώνες. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από εκπαιδευτικούς και δημοτικούς συμβούλους που μετέφεραν την εμπειρία τους από διεκδικήσεις σε σχολεία και δημοτικά συμβούλια αντίστοιχα.

Την εκδήλωση έκλεισε η Κική Νανόπουλου με το συμπέρασμα ότι όπου υπάρχει διεκδίκηση υπάρχουν και κατακτήσεις, αλλά για να γίνει πράξη το σχολείο του 21ου αιώνα, το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας, πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές με κύριο το κριτήριο της ανάπτυξης να μην είναι το κέρδος των λίγων αλλά οι ανάγκες των πολλών. Αυτό τον ελπιδοφόρο δρόμο θέλει να ανοίξει το ΚΚΕ κι αυτό  πρέπει να αποτυπωθεί στην κάλπη με ψήφο στο ΚΚΕ ώστε μετά τις εκλογές από καλύτερη θέση ο Λαός με το ΚΚΕ δίπλα του να παλέψει για την κοινωνία που αξίζει και του την στερούν.