Ηχηρή παρέμβαση Αλέκου για Ναπολέοντα!
Το έργο, το ήθος, η προεδρία της καρδιάς και οι όψιμοι δημοκράτες!

Η αλλαγή στην προεδρεία της κοινότητας Άσσου και την ανάληψη καθηκόντων από το Γιώργο Κώστα μετά από δυο ειδικές συνεδριάσεις του συμβουλίου συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα της Κορίνθου αφού ο πρόεδρος που απήλθε Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος έχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης και της αντιπαράθεσης. 

Ο ίδιος, μιλώντας για την αλλαγή που επέβαλε η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου, μίλησε για την ψήφο των πολιτών την οποίαν συνεχίζει να έχει ανεξαρτήτως εγκυκλίων. Από έτερα στελέχη της περιοχής οι δηλώσεις αυτές σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως ενώ αντικείμενο συζήτησης έγινε και το έργο του Προέδρου. 

Η ανάρτηση δε του Αντιπροέδρου του Κ.Κ.Π Μιχάλη Παρασκευά η οποία απεικόνιζε τον πρόεδρο να συμβάλει και με προσωπική εργασία σε αποψιλώσεις στον Άσσο, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και ένα γαϊτανάκι αναφορών γενικών αλλά και συγκεκριμένων με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του Λεχαίου Αντρέα Πούλο ο οποίος προσφάτως εγκλήθηκε επειδή δεν έχει προχωρήσει σε αποψιλώσεις, εν όψει μάλιστα και της γιορτής των πολιούχων Κωνσταντίνου και Ελένης στις 21 Μαίου. 

Η ηχηρή ωστόσο παρέμβαση υποστήριξης και καταγγελίας  πρακτικών, ανήκει στον πρώην Δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό ο οποίος με σχόλιο σε ανάρτηση του κ.Γιαννακουλόπουλου υμνεί το ήθος και τη εργατικότητά του, δηλώνει υπερήφανος που ήταν συνεργάτης του και βεβαίως "καρφώνει" όσους επέλεξαν μεθόδους οι οποίες θα στραφούν εναντίον τους, εν τέλει, όπως προοικονομεί ο πρώην Δήμαρχος. 

Το σχόλιο του Αλέξανδρου Πνευματικού:

Πρόεδρε συγχαρητήρια για το μεγάλο έργο που μαζί κάναμε στον Άσσο. Η αγάπη σου για το χωριό σου, σωστά σε οδήγησε να συνεργαστείς και με την σημερινή δημοτική αρχή και να λύσεις μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι συνδημότες σου. 

Ξέρω πολύ καλά ότι χαίρεις μεγάλης εκτίμησης όχι μόνο από την κοινωνία του Άσσου, αλλά και από όλο τον Δήμο μας, από όσους είχαν την τύχη να σε γνωρίσουν μέσα από το έργο που προσέφερες όλα αυτά τα χρόνια. 

Μόνο καλά λόγια ακούς επίσης και για την δράση σου όλα αυτά τα χρόνια, μια δράση που δεν περιορίστηκε μόνο στα κοινοτικά σου καθήκοντα, αλλά ασχολήθηκες και ήσουν πάντα μπροστάρης , στους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας. Είμαι υπερήφανος γιατί ήσουν ένας αξιόλογος συνεργάτης μου.

Με τίμησες με την παρουσία σου και την συμμετοχή σου στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας « Πορεία Ευθύνης» . 

Με το ήθος σου, τους αγώνες σου και με την συνεχή προσπάθεια σου να ικανοποιείς τις ανάγκες του Άσσου με μικρά ή μεγάλα έργα που εκτελέστηκαν και άλλα που είναι σε εξέλιξη, όπως επίσης με την καθημερινή προσπάθεια σου να ικανοποιήσεις αν είναι δυνατόν όλα τα αιτήματα των κατοίκων της κοινότητας του Άσσου , πιστεύω ότι δικαίωσες όχι μόνο εμένα, αλλά και τους κατοίκους του Άσσου που σε τίμησαν και σε ανέδειξαν Πρόεδρο της κοινότητας του Άσσου δύο φορές . 

Αυτό βέβαια οδήγησε κάποιους όψιμους «δημοκράτες» που αυτοπροσδιορίζονται έτσι τα τελευταία λίγα χρόνια μόνο και μόνο για λόγους σκοπιμότητας, διότι απλά φιλοδοξούν να διοικήσουν το Δήμο, εκδικητικά να σε απομακρύνουν από την θέση του Προέδρου. 

Δεν θα καταφέρουν όμως να σε βγάλουν από τις καρδιές των συγχωριανών σου. Το ίδιο αν θυμάσαι έπραξαν και στις εκλογές για τον εκπρόσωπο του Δήμου στον ΑΟΣΑΚ το 2020, όταν χέρι-χέρι με τον κ. Νανόπουλο και τότε δεν σε ψήφισαν , ενώ όλοι τους γνώριζαν καλά την επιτυχημένη θητεία που είχες, καταφέρνοντας ως εκπρόσωπος του Δήμου να υπάρχει κάθε χρόνο νερό άρδευσης στο Δήμο μας.

 Βέβαια από τότε έμμεσα ή άμεσα όλοι τους έχουν αναγνωρίσει το λάθος που έκαναν, γιατί το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής να μη σε ψηφίσουν, ήταν να μην ξανατρέξει νερό για άρδευση στις καλλιέργιες του Δήμου μας.

Πρόεδρε εύχομαι το έργο σου να συνεχιστεί και από το νέο πρόεδρο της κοινότητας, ξέρω όμως επίσης ότι τέτοιες συμπεριφορές γυρίζουνε πάντα «μπούμερανγκ» στους εμπνευστές και καθοδηγητές γιατί απλά δεν δικαιώνονται . 

 

Χ@ra