Πρόεδρος ο Γιώργος Κώστας στον Άσσο
Ο Άσσος ήταν μια από τις κοινότητες στην οποίαν υπήρξε εμπλοκή με τις κοινοτικές εκλογές και την αλλαγή προέδρου.

 Οι διαδικασίες είχαν καθοριστεί για την Παρασκευή 28 Απριλίου ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν αφού 3 σύμβουλοι, απουσίαζαν.

Το γεγονός είχε καταγγείλει ουσιαστικά στα social media ο Γιώργος Κώστας λέγοντας πως «η απουσία δεν τιμά τον θεσμό και τους πολίτες και πως όσες φορές και να απέχουν η διαδικασία της εκλογής θα γίνει.»

Ως πλειοψηφών σύμβουλος ο ίδιος συγκάλεσε εκ νέου το τοπικό συμβούλιο την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023.

 Οι σύμβουλοι που είχαν απουσιάσει στην 1η συνεδρίαση προσήλθαν, άλλωστε μια 2η απουσία θα οδηγούσε σε 3η διαδικασία και αναπόφευκτα σε αποτέλεσμα, σε αντίθετη περίπτωση τα καθήκοντα θα μεταφέρονταν στον δήμαρχο. 

Η ψηφοφορία ανέδειξε ως νέο Πρόεδρο, στη θέση του Ναπολέοντα Γιαννακουλόπουλο, τον Γιώργο Κώστα ο οποίος έχει την ευθύνη της κοινότητας για τους επόμενους 5 μήνες, εκλογικούς μήνες! Ο ίδιος έγραψε στο διαδίκτυο:  

«Σήμερα είχαμε την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου στο ΔΔ ΆΣΣΟΥ. Ευχαριστώ τους Τοπικούς δημοτικούς συμβούλους που με την ψήφο τους με εξέλεξαν Πρόεδρο για το υπόλοιπο της θητείας αυτού του Συμβουλίου. Ευχαριστώ επίσης και τους υπόλοιπους συμβούλους ( Γιαννακουλόπουλο Ναπολέων την Γκιωνη - Γατσοπουλου Βασιλική και τον Δημογεροντα Κωνσταντίνο) για την παρουσία τους και συμμετοχή τους. Στο χρονικό διάστημα που απομένει θα προσπαθήσω με την βοήθεια όλων να κάνουμε το καλύτερο για τους δημότες μας και για το χωριό μας.»

Αναντίρρητα ο απερχόμενος πρόεδρος Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος υπηρέτησε τον τόπο του, έδωσε αγώνες και μάχες για το συμφέρον των συμπολιτών του. Ευθύς, τίμιος και καλόκαρδος, πανταχού παρών προσπαθούσε να λύσει τα όποια προβλήματα. Οι συμπολίτες του τον αγαπούν και τον εκλέγουν γιατι ο Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος, είναι ένας αυθεντικός, αληθινός χαρακτήρας, όπως λένε!

Χ@ρα