Τι συμβαίνει στο Σοφικό; «Στον αέρα» η εκλογή νέου προέδρου;
Εμπλοκή φαίνεται να υπάρχει στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέου προέδρου στην κοινότητα Σοφικού.

Η διαδικασία είχε καθοριστεί για την περασμένη Παρασκευή ωστόσο, ελλείψει απαρτίας, δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί.  

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου, ο πλειοψηφών σύμβουλος πρέπει να συγκαλέσει εκ νέου το συμβούλιο για την ανάδειξη του νέου προέδρου, δικαίωμα που το έχει για 3 φορές!  

Στον Άσσο ακολουθήθηκε χθες η ανωτέρω διαδικασία και νέος πρόεδρος εξελέγη ο κ.Γιώργος Κώστας. Στον Άσσο πλειοψηφών σύμβουλος είναι ο κ.Κώστας ο οποίος είχε και την ευθύνη της σύγκλησης.

Στο Σοφικό ωστόσο η εξέλιξη είναι άγνωστη αφού  πλειοψηφών σύμβουλος είναι ο εν ενεργεία Πρόεδρος Γρηγόρης Ρωτίδης και ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν συγκαλεί εκ νέου το συμβούλιο, τουλάχιστον δεν το έχει πράξει ως ώρας.  

Οι τοπικοί σύμβουλοι, εκ των οποίων και ο κ.Μάρκελος ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί νέος Πρόεδρος, έχουν ήδη εκφράσει την ένστασή τους και μάλιστα εγγράφως, ζητώντας την παρέμβαση του Δημάρχου Κορινθίων για την υλοποίηση των διαδικασίων. Αναφέρουν, μεταξύ άλλων: Εκλογή Πρόεδρου Συμβούλιου Κοινότητας Σοφικού Κορίνθιας , σύμφωνα με το άρθρο 10, Ν.5043/2023. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Κε Δήμαρχε, Παρακαλούμε εκ του θεσμικού σας ρόλου, όπως παραστείτε με την φυσική σας παρουσία και ως θεματοφύλακας της ομαλότητας εφαρμογής των διαδικασιών, στην επομένη ειδική συνεδρίαση του Συμβούλιου της Δημοτικής Κοινότητας Σοφικού για την εκλογή Πρόεδρου (άρθρο 10 του Ν. 5043-2023) . 

Όπως γνωρίζετε στην 1η Ειδική συνεδρίαση που είχε συγκαλέσει ο Πλειοψηφών Σύμβουλος & πρώην Πρόεδρος με την Αρ. Πρωτ. 22729-24-04-2023 πρόσκληση για την συνεδρίαση της 28-04-2023 και ώρα 18.00 μμ δεν υπήρξε απαρτία των Μελών του Συμβουλίου λόγω του ότι έλειπε αδικαιολόγητα ο ΙΔΙΟΣ ο συγκαλέσας την ειδική συνεδρίαση και άλλα δυο μέλη που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό του κατά τις Δημοτικές εκλογές του 2019.

 Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα με την έκδοση νέας πρόσκλησης για την διεξαγωγή της ειδικής επαναληπτικής συνεδρίασης, με υποχρέωση και μέριμνα του Πλειοψηφούντος Συμβούλου και Πρώην Πρόεδρου της Κοινότητας, καθώς οποιαδήποτε άλλη ενεργεία και κωλυσιεργία από μέρους του τυγχάνει παράνομη και αντιθεσμική και σε κάθε περίπτωση αποτελεί καταστρατήγηση Νόμου ο οποίος ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων και πρέπει να εφαρμοστεί . Το Σοφικό & οι Πολίτες του κ Δήμαρχε είναι ένα χωριό που έχει διδάξει και παράξει Δημοκρατία σε όλη του την ιστορία και όχι πρακτικές που θυμίζουν άλλα καθεστώτα, αναφέρουν στην επιστολή τους.

 

Το ερώτημα βεβαίως είναι ένα: Έχει δικαίωμα ο κ.Ρωτίδης να μην συγκαλέσει εκ νέου το συμβούλιο; Και έως πότε ο νόμος του δίνει αυτό το δικαίωμα;  Σε κάθε περίπτωση πάντως, το Σοφικό σήμερα θεωρείται ακέφαλο  αφού βάσει της εγκυκλίου η κοινότητα πρέπει να προχωρήσει σε νέες εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης προέδρου και όσο αυτές δεν υλοποιούνται, ουδείς είναι πρόεδρος!  

Τα καθήκοντα μεταφέρονται, βάσει νόμου, στον Δήμαρχο!  

Πάντως ο Γρηγόρης Ρωτίδης ποστάρει στα social media έργα και παρεμβάσεις ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα!  

 

Χ@ρα