Μεταμόρφωση της Αυλής του 3ου Νηπιαγωγείου Λουτρακίου!
Η ιδέα γεννήθηκε σιγά σιγά από τον περασμένο Οκτώβριο
  • Η ιδέα γεννήθηκε σιγά σιγά από τον περασμένο Οκτώβριο. Λίγο μετά την προσαρμογή των παιδιών στο ξεκίνημα της περσινής χρονιάς, τα μάτια μας άρχισαν να εξερευνούν το χώρο του νηπιαγωγείου μας (καθώς ήταν η πρώτη μας χρόνια στο σχολείο αυτό). 

Αρχίσαμε να παρατηρούμε φθορές, ελλείψεις, ενδεχόμενες παλιές κακοτεχνίες αλλά κυρίως ανάγκες μας, ανάγκες των παιδιών. 

Και κάπου εκεί άρχισε να γεννιέται το όραμα σαν πρωτόλεια σκέψη. Κοιτάζαμε εκείνους τους άχαρους τοίχους  της αυλής και εκείνοι άρχισαν να μας μιλούν.

Αποφασίσαμε πως πρέπει να ζωντανέψουν ξανά και να το αποτέλεσμα θα το δείτε παρακάτω.

Φέτος προχωρήσαμε στην διαμόρφωση της περιφέρεια της αυλής. Δηλαδή στο χώμα που περιβάλλει την αυλή μας.

Ήταν γεμάτος ακατάλληλα φυτά, γεμάτος χώμα παλιό με χαλίκι. Είχε κομμένους κορμούς από παλιά δέντρα που ατύχησαν. 

Δεν είχε κανένα φυτό πλην των 5-6 μεγάλων δέντρων που υπάρχουν χρόνια.
Λίγο μετά το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς (2022-23), οι δικές μας (των εκπαιδευτικών) λίγες γνώσεις, οι αρκετές μας αρχικές ιδέες και η πολλή όρεξη να προχωρήσουμε ,βρήκαν άπειρη γνώση επί των τεχνικών θεμάτων και εργασιών στον μπαμπά του σχολείου κύριο Δημήτρη Παύλου ο οποίος είναι και κηπουρός στο επάγγελμα και τον ευχαριστούμε θερμά . 

Και βρήκαν και μεγάλη διάθεση για ατέλειωτη δουλειά. Μας έδινε λύσεις παντού. Ασταμάτητα και αδιάκοπα. Μαζί μας ακούραστος και απίστευτα δοτικός. 

Ήρθε έσκαψε, ξήλωσε, απομάκρυνε, κλάδεψε, φρέζαρε. Ο χώρος πλέον ήταν σε μεγάλο βαθμό έτοιμος να δεχθεί φυτά, δέντρα και λουλούδια.

Μια μεγάλη προσφορά φυτών και λουλουδιών από το Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων , και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο της σχολικής Επιτροπής κύριο Αναστασίου Σακελλαρίου, ξεκίνησε.

 Πάνω από 30 φυτά μαζεύτηκαν στην αυλή μας και περίμεναν τη θέση τους στο χώμα το καλό, το όμορφο, το καθαρό. Κι εκείνο τα περίμενε…

Με τη βοήθεια όλων τα φυτά φυτεύτηκαν . Τα παιδιά  γέμιζαν με χώμα τις τρύπες τους και τους έριχναν το πρώτο νερό τους.
 

Τοποθετήθηκε και μηχανισμός αυτόματου ποτίσματος που ρυθμίστηκε και εντοιχιστεί καταλλήλως ώστε τα φυτά να ποτίζονται και κατά τις περιόδους που το σχολείο είναι κλειστό (καλοκαίρι κτλ).

Ευχαριστούμε πολύ όλους γι αυτή την προσπάθεια !