ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΛΗ: Τα εν δήμω...Κορινθίων (30-3-2023)
Αρκετό σούσουρο στην πόλη της Κορίνθου, αρκετό πολιτικό παρασκήνιο με το θερμόμετρο από πολύ νωρίς να ανεβαίνει στα ύψη! Εχουμε δρόμο μέχρι τις εκλογές!

 Έτοιμος για ανεξαρτητοποίηση είναι ο πάλαι ποτέ Σύμμαχος Θέμης Κουτσογκίλας. Η απόφαση έχει παρθεί και αναμένεται μόνο η υλοποίησή της. Εξάλλου όλο μαζί και αντάμα είναι με το Νίκο το Σταυρέλη και πλέον ουδεμία έκπληξη δεν υπάρχει. 


Σύγκρουση μεγατόνων μαθαίνω στα εσωτερικά της ΠΝΟΗΣ. Οι νέες είσοδοι προκαλούν αντιδράσεις, ειδικά εκείνες για τις οποίες είχε κατατεθεί veto.Μένει να δούμε μόνο εάν υπάρχουν υποχωρήσεις, συμβιβασμοί ή ηχηρές αποχωρήσεις. Σε ψάχνω Νικόλα μου, τα μεσημέρια, εκεί στου Αλέκου στο συνοικισμό, δε σε βρίσκω!


Σε…καταστολή βρίσκονται τα στελέχη που προ εβδομάδων βρίσκονταν στα κάγκελα και ετοιμάζονταν για εμβόλιμο συνδυασμό. Κάτι το δυστύχημα στα Τέμπη και το στρίμωγμα της Ν.Δ κάτι οι εθνικές εκλογές το Μάιο και η προοπτική δεύτερων ή και τρίτων εκλογών και… μαζεύτηκαν οι επιθυμίες – φιλοδοξίες – αντιδικίες. Νυν υπερ πάντων ο αγών! Αν και στο τέλος της ημέρας ίσως και να δούμε εκπλήξεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι εξελίξεις φαίνεται να διευκολύνουν τον νυν δήμαρχο. Οχι;


Σούσουρο στην πόλη για την υποψηφιότητα ή όχι του νυν Προέδρου του ΚΚΠ Βασίλη Ταγαρά με τον δήμαρχο. Και όσο καθυστερεί η ανακοίνωση αυτή, το σούσουρο φουντώνει! εκλογική τακτική;  


Τι γίνεται με τα ΤΕΒΑ; Και τι πιέσεις ασκούνται για να αναλάβει συγκεκριμένος επιχειρηματίας; Μαθαίνω ότι μια υποψηφιότητα έχει ασκήσει veto τρόπω τινά.Θα ενδώσει εν τέλει ο Δήμαρχος;


Οι πέργκολες της πλατείας έγινε προσπάθεια να αναχθούν σε μείζον αντιπολιτευτικό θέμα. Δυστυχώς βέβαια εκείνο που αναδείχθηκε είναι οι ανενημέρωτοι σύμβουλοι. Μα είναι δυνατόν να είσαι σύμβουλος και να μην γνωρίζεις τα θέματα; Το ιστορικό; Την εξέλιξή τους; Και όμως! Όπως φαίνεται στην Κόρινθο, γίνεται!


Δυο ηχηρά ονόματα από τον επιχειρηματικό κόσμο αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα . Τα χέρια έχουν ήδη δοθεί και με τους δυο. Η ανακοίνωση τους θα προκαλέσει αίσθηση αφού πρόκειται όχι για απλά επιτυχημένους επιχειρηματίες αλλά για δυο Κορίνθιους με τεράστιο ρεύμα σε κοινό που ο επικεφαλής ως σήμερα δεν είχε έρεισμα!  


Με ωραίο λόγο, θέσεις και επιχειρήματα παρουσιάζεται η Πράσινη Πόλη του Δημήτρη Πρωτοπαππά. Μακάρι να γίνει παράδειγμα προς μίμηση γιατί υπάρχουν και εκείνοι που θέλουν να εισάγουν στην πολιτική και αυτοδιοικητική ζωή του τόπου το «πεζοδρόμιο» στην χειρότερή του μορφή.  


Θα πληρώσει ή δεν θα πληρώσει η οικονομική υπηρεσία του δήμου Κορινθίων ώστε να συνεχιστεί το έργο του σχολείου της Αρχαίας Κορίνθου; Το πρόβλημα με την υπηρεσία έχει δημόσια αναφερθεί από τον δήμαρχο σε ένα ιδιότυπο καθεστώς θα έλεγε κανείς όπου φαίνεται η οικονομική υπηρεσία να αποφασίζει ουσιαστικά και όχι το συμβούλιο ή η δημοτική αρχή. Μην φανταστείτε βέβαια ότι είναι πρόβλημα μόνο του δήμου Κορινθίων. Παντού γίνεται. Απλά ίσως εδώ να έχουμε λιγάκι μεγαλύτερο πρόβλημα. Θυμηθείτε πως η ίδια υπηρεσία δεν ήθελε να πληρώσει και για τα απορρίμματα. Βάσιμα κωλύματα ή τερτίπια προς καθυστέρηση έργων; 


Εκτός λίστας για πρόσληψη δημοτικών αστυνόμων ο δήμος Κορινθίων. Αφού καταργήθηκε η συγκεκριμένη υπηρεσία από το δήμο, δεν έγιναν όπως φαίνεται άμεσα οι ανάλογες ενέργειες ώστε να ενταχθεί και πάλι ο δήμος στο πρόγραμμα.. Θα προλάβουν εν όψει εκλογών;


Που πήγαν τα λεφτά φωνάζει ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Πιτσάκης από τη μια, καταγγελίες Ραψωματιώτη από την άλλη για εκφοβισμό και εισπρακτική εταιρία φίλια στο επιμελητήριο. Τελικά που πήγαν τα λεφτά; Tι είναι αυτό με την εισπρακτική εταιρεία; Θα δινονται τα χρέη των μελών του επιμελητηρίου σε εταιρία; 


Συνάντηση του Εργατικού Κέντρου με τους κυβερνητικούς βουλευτές μαθαίνω τις προσεχείς ημέρες για το θέμα των απολύσεων στην Hellas Can.


Ποιος είναι ο νέος μιντιάρχης της Κορίνθου; Ποιος κρύβεται πίσω από "μπροστινούς"; Θέμα δημοκρατίας η ενημέρωση αλλά θέμα διαφάνειας και αξιοπιστίας ποιος είναι ο "χορηγός", τι και ποιους εξυπηρετεί. Τι χρήμα και πώς διακινήθηκε; Γιατί δεν εμφανίζεται αλλά επιλέγει να μένει κρυφός; Τα κουτσομπολιά βεβαίως οργιάζουν, απίστευτα πράγματα στην Κόρινθο! Το θέμα θα αποκαλυφθεί δημοσιογραφικά. Το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη....


Στην παρέλαση ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Βαγγέλης Παπαϊωάννου, δεν δέχτηκε να φωτογραφηθεί με Χρήστο Κορδώση και Νίκο Σταυρέλη. Μάλιστα αρνήθηκε επιδεικτικά μου είπαν!


Τρολ ονόματα και τρολ σελίδες παντού, υποβαθμίζουν το πολιτικό σκηνικό, χωρίς ηθος, χωρίς πολιτικό πολιτισμό, χωρίς σεβασμό σε οικογένειες! Κατάντια; Από τη μια χαίρονται όσοι τους υποστηρίζουν και από την άλλη φωνάζουν όσοι τους κατακρίνουν! Αν γίνονταν έτσι οι εκλογές, δε θα ήταν η γιορτή της δημοκρατίας αλλά το τσίρκο Μεντράνο φίλοι μου!


Δυσαρεστημένος κυβερνητικός βουλευτής από τη συμπεριφορά εκλεγμένου για όσα του «σούρνει» διαδικτυακά! Δεν έχει άδικο βεβαίως ο βουλευτής, Κύριος με Κ κεφαλαίο, ο συγκεκριμένος αιρετός έχει ξεφύγει εντελώς!


Πρόταση να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δέχθηκε ο κορυφαίος διαιτητής του Νομού μας, κ. Γιώργος Δούρος. Πρόταση που απορρίφθηκε όμως, αφού όπως ξέρω ο κ. Δούρος θέλει να ασχοληθεί και πάλι μόνο με το ποδόσφαιρο και δη το Κορινθιακό. Παρεπιμπτόντως δείτε την εκπομπή Ελεγχόμενη φάση του korinthia24.gr, είπε πολύ σημαντικά πράγματα!


«Επισκεψιμότητες» στον ίδιο το δήμαρχο «πουλάνε» μερικοί! Αχ, δημαρχέ μου, αν ήταν έτσι δε θα προσπαθούσαν να σε πείσουν! Γιατί δεν ζητάς ο ίδιος τα επίσημα στατιστικά από όλους; Νο 1 για να είσαι πρέπει να επηρεάζεις με τη γραφή σου, τόσα χρόνια manager ο ίδιος δεν το εμαθες; To νου σου, μη μείνεις με τις επισκεψιμότητες στο χέρι!


Ακούω συνεχώς για την Χριστίνα Τσιορωτά! Ξέρετε, τη δημοσιογράφο, εκπρόσωπο Τύπου του δημάρχου! Τόσο μεγάλος παράγοντας είναι τελικά αυτή η κοπέλα; Γιατί όλοι ασχολούνται μαζί της, τι γράφει, τι λέει. Τόσο πολύ επηρεάζει πια; Την φοβούνται; Μη χτυπάτε το σαμάρι βρε!


Συνέντευξη τύπου κάθε τρεις και λίγο ο Βασίλης Νανόπουλος! Δεν υπάρχει λόγος για το παραμικρό! Προσωπικά δεν πηγαίνω παντού και πάντα! Αξιολογώ! Κατά τα λοιπά ένα δελτίο Τύπου αρκεί. Καλά βρε δήμαρχε ποιος σε έβαλε να φωτογραφηθείς με τη λάμπα στο χέρι;; Φανταστείτε δε, να έκαναν το ίδιο όλοι οι δήμαρχοι της Κορινθίας. Ολη μέρα σε συνεντεύξεις θα είμασταν. Βάλε και τίποτα στα social - Δείτε λίγο Γιώργο Γκιώνη (4η θητεία διεκδικεί)


Τα «σπόρια» ζητά ο Κώστας Κόλλιας από τους δημάρχους και τους υπόλοιπους αιρετούς. Η Κορινθία όμως θα ξεχάσει «τον άνθρωπό της». Ειδικά οι αγρότες που έταζε αλλά δεν.... Ζητά και γιατρούς ο Κώστας Κόλλιας στο νοσοκομείο Κορίνθου, κατόπιν εορτής και μετά την τοποθέτηση του Αντιπροέδρου Γιάννη Τσάκωνα (πολιτική θέση). Λύσσα πια αυτή η έδρα!

Μας ψαχνουν στο Linkedin διευθυντάδες μεγάλης Κορινθιακής εταιρείας! Εχουμε και τηλέφωνα καλέ! Μην ψάχνετε τα προφίλ μας!
 
Εχω πολλά να γράψω αλλά είναι ήδη αρκετά! Την επόμενη φορά και άλλα σπουδαία!
 
Χ@ra V@ra