Οι προτάσεις της ''Πράσινης Πόλης'' για το στρατόπεδο της Κορίνθου
Βέλη προς Νανόπουλο και Σταυρέλη για την ''οικοπεδοποίηση'' του στρατοπέδου Καλογερογιάννη, ενώ καταθέτει την πρόταση της παράταξης για την αξιοποίηση των 300 στρεμμάτων.


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 6Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ 
(ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ)

Τα τελευταία 35 χρόνια έγιναν προσπάθειες από τους πρώην Δημάρχους Νίκο Κουΐνη, Παναγιώτη Δαλακλείδη, Θωμά Θωμαΐδη και Αλέξανδρο Πνευματικό, ώστε να περιέλθει σε χρήση του Δήμου Κορινθίων, η έκταση του πρώην στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού στην Κόρινθο. 
Τα αποτελέσματα των προσπαθειών αποτυπώνονται στα τρία εγκεκριμένα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (1987, 2013, 2021) που ορίζουν την έκταση των περίπου 300 στρεμμάτων, ως ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΗΣ,
με χρήσεις ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
Με απόφαση της σημερινής Δημοτικής Αρχής του κυρίου Νανόπουλου (και με την στήριξη του κυρίου Σταυρέλη), σε συμφωνία με τον «φερόμενο» ιδιοκτήτη το Τ.ΕΘ.Α. (Ταμείο Εθνικής Άμυνας), αποφασίστηκε και μεθοδεύτηκε η ένταξη της περιοχής του στρατοπέδου (δημόσια έκταση) στο σχέδιο πόλης και η ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ της έκτασης με τη δημιουργία 14 οικοδομικών τετραγώνων για την ανέγερση πολυώροφων κτιρίων προς εκμετάλλευση (από το Τ.Ε.Θ.Α).  
Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το όραμα του Κορινθιακού Λαού και με τις αποφάσεις των προηγούμενων Δημοτικών Συμβουλίων, για τη δημιουργία ενός υπερ-τοπικού Πάρκου Πόλης.
Οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής γίνονται ερήμην των πολιτών, που δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά και έχουν πλήρη άγνοια.
Επίσης, σε κανένα πρόγραμμα των Δημοτικών Παρατάξεων, την περίοδο των προηγούμενων εκλογών, δεν αναφέρεται η οικοπεδοποίηση προς εκμετάλλευση του 6ου Συντάγματος (δημιουργία οικοπέδων για ανέγερση κατοικιών προς πώληση).
Η νέα Δημοτική παράταξη «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ», διαβλέποντας μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης της πόλης μας, παρουσιάζει συγκεκριμένες ΘΕΣΕΙΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, που ταυτίζονται με τη χρήση του χώρου ως ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΗΣ, όπως καθορίστηκε από τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές και προτείνει σήμερα ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κορινθίας.
Η «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ» είναι ΥΠΕΡ
   • Της διατήρησης και αύξησης του πρασίνου στο χώρο του Πάρκου, ώστε να γίνει καθημερινός προορισμός των Κορινθίων για άθληση, αναψυχή και ευεξία (χώρος 70 στρεμμάτων).
   • Της διατήρησης των υπαρχόντων κτιρίων και επανάχρησής τους, για χρήσεις Διοίκησης (Περιφερειακές & Δημοτικές Υπηρεσίες, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία), Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (πανεπιστημιακά τμήματα), Πολιτισμού (χώροι για πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, μουσεία, εκθέσεις)
   • Της δημιουργίας νέων αθλητικών εγκαταστάσεων (κλειστό γυμναστήριο & κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, γήπεδα τένις, υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, χώροι σκέιτμπορντ, παιδικές χαρές, τοίχοι αναρρίχησης)
   • Της ανακαίνισης του υπάρχοντος γηπέδου ποδοσφαίρου και της αξιοποίησής του ως στάδιο και χώρο εκδηλώσεων
   • Της δημιουργίας νέων χώρων στάθμευσης, που θα εξυπηρετούν τις λειτουργίες του πάρκου και τις υπάρχουσες – γειτονικές αθλητικές εγκαταστάσεις (Στάδιο, κλειστό γυμναστήριο, γήπεδα τένις, κολυμβητήριο). Οι χώροι στάθμευσης θα συνδέονται με τον προαστιακό σιδηρόδρομο και το κέντρο της πόλης με δημοτική συγκοινωνία. 
   • Της επανάχρησης και διατήρησης του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου (μοναδικής ομορφιάς υπαίθριος ναός), καθώς και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου, με σκοπό την ανάδειξή του σε θρησκευτικό πόλο έλξης.
   • Της αφαίρεσης του υπάρχοντος μαντρότοιχου, που θα δώσει ανάσα σε όλη τη γειτονική περιοχή και θα συμβάλλει στην ενοποίηση με την υπόλοιπη πόλη. 
   • Του ορισμού του χώρου ως σημείο αναφοράς και συγκέντρωσης των κατοίκων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.
   • Της κυκλοφοριακής σύνδεσης με όλη την πόλη και την Π.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών
Αντί της οικοπεδοποίησης του 6ου Συντάγματος Πεζικού, προτείνουμε την ένταξη της περιοχής της Ποσειδωνίας στο Σχέδιο Πόλης και την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου (από τη Διώρυγα έως το Αρχαίο Λιμάνι).
Η «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ» είναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ στους σχεδιασμούς των κυρίων Νανόπουλου και Σταυρέλη, που θα επιφέρουν:
   • Την τσιμεντοποίηση της έκτασης του 6ου Σ.Π.
   • Τη δημιουργία μιας νέας περίκλειστης πόλης σε απόσταση μόλις 500μ από το ιστορικό κέντρο της Κορίνθου. 
   • Την καταστροφή χώρων πρασίνου για την ανέγερση κατοικιών.
   • Την κατεδάφιση του υπάρχοντος κτιριακού δυναμικού του στρατοπέδου και του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου για χρήση γενικής κατοικίας.
   • Την καταστροφή του γηπέδου ποδοσφαίρου για χρήση γενικής κατοικίας.
   • Την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών της Κορίνθου, που θα προκύψει από την διάνοιξη δρόμων και την εγκατάσταση δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης – πρασίνου – φωτισμού για τα οικόπεδα που θα εκμεταλλευτεί το Τ.Ε.Θ.Α.

Η ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ 300 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.

Όλες οι παραπάνω θέσεις και προτάσεις θα αποτελέσουν την αφετηρία για ένα συνολικό, βιώσιμο, ολοκληρωμένο σχεδιασμό με κέντρο τον πολίτη, που θα αναβαθμίσει την καθημερινή ζωή στην πόλη. 
Η μελέτη για το έργο (όπως και για όλα τα σημαντικά δημοτικά έργα) θα προκύψει μέσα από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 6ΟΥ Σ.Π.
Είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ να λάβουν γνώση και να πάρουν θέση οι πολίτες. Επίσης, καλούμε όλους τους υποψήφιους Βουλευτές, Δημάρχους, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους να ενημερωθούν και να πάρουν θέση για το θέμα. 
Το στρατόπεδο Καλογερογιάννη ΠΡΕΠΕΙ να μετατραπεί σε
ΠΑΡΚΟ ΖΩΗΣ και ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ