Ετσι θα γίνει η πλατεία Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια) (ΦΩΤΟ)
Πολύς λόγος έχει γίνει για την πλατεία Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια) της Κορίνθου. Αντεγκλήσεις, διαφωνίες για την τελική της μορφή και την εξέλιξη των εργασιών.

Oι απόψεις διίστανται στην Κόρινθο. Σε άλλους αρέσει η μοφή της νέας πλατείας και σε άλλους όχι. Πολλοί προτιμούσαν την πλατεία με πολύ πράσινο, άλλοι όχι.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η τελική μορφή θα είναι πολύ όμορφη, αν δείτε τις μακέτες παρακάτω.

Να επισημάνουμε εδώ ότι άλλο πράγμα είναι η πλατεία και άλλο το πάρκο. Αν ανατρέξετε σε μια γρήγορη αναζήτηση ευρωπαϊκών πλατειών στο διαδίκτυο, οι πλατείες δεν έχουν καθόλου ή έχουν λιγοστό πράσινο. (κόκκινη πλατεία στη Μόσχα, Πλατεία παλιάς πόλης – Πράγα, Piazza Navona – Ρώμη, Rynek Glowny – Κρακοβία, Piazza Del Campo – Σιένα, Grand Place – Βρυξέλλες, Piazza San Marco – Βενετία)

Είναι ανοιχτοί χώροι συνάθροισης του κοινού, χωρίς εμπόδια. Με πολεοδομικούς όρους η πλατεία είναι ένας επίπεδος, διαμορφωμένος χώρος μέσα σε κατοικημένη περιοχή που περιβάλλεται από κτίρια ή και δρόμους. 

Πάρκο είναι ο χώρος που έχει διαμορφωθεί με κήπους και δέντρα και τον επισκέπτονται άνθρωποι για ψυχαγωγικούς ή ερευνητικούς σκοπούς. Επιβάλλεται η κατασκευή με ειδική περίφραξη, μέσα στην οποία κοιμούνται ή κινούνται περιορισμένα και με ασφάλεια πολύ μικρά παιδιά.

Δείτε παρακάτω την φωτορεαλστική απεικόνιση των περγκολών που σχεδίασε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κορινθίων και ενέκρινε το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής νομού Κορινθίας.


Η πρώτη αφορά στις τρείς (3) πέργκολες για το κοινό (στις ίδιες θέσεις που προβλέπονταν στην αρχική εγκεκριμένη μελέτη της πλατείας) και οι υπόλοιπες αφορούν στις πέργκολες περιμετρικά της πλατείας (στις οδούς Αδειμάντου και Κύπρου, που και αυτές οι θέσεις προβλέπονταν στην αρχική εγκεκριμένη μελέτη της πλατείας) για τα καταστήματα.

Οι πέργκολες που προστέθηκαν είναι αυτές επί της οδού Ερμού, σε αντικατάσταση των δεκαπέντε (15) ανάστροφων ομπρελών και οι οποίες προορίζονται για τα καταστήματα αλλά και για το κοινό.

Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά στο αρχικό του στάδιο.
Ας δείξουμε λίγες εβδομάδες υπομονή, μέχρι την ολοκλήρωσή του.

 

Χαρά