Κάτι πολύ ωραίο έγινε σήμερα στα Γεράνεια Όρη(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Μια όμορφη δράση που θα απολαύσουν οι επόμενες γενιές, έλαβε χώρα σήμερα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στους Αγίους Θεοδώρους.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Ανατολικής Κορινθίας (ΣΔΑΚ)ο Διγενής, με πρωτοβουλία του προέδρου του κ. Σωτήρη Κουφογιάννη και σε συνεργασία με την MKO WE 4 ALL-που πρόσφερε 1200 δέντρα- πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί δενδροφύτευση, σε μία περιοχή των Γερανείων που είχε καεί το 2006 και έχριζε αναζωογόνησης.

Το Δασαρχείο Κορίνθου με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας κ. Αλέξιο Αδάμ στήριξε από την πρώτη στιγμή την όμορφη πρωτοβουλία και συμβούλεψε να φυτευτούν βραδύκαυστα δέντρα (ακακίες, χαρουπιές, δάφνες, δεντρολίβανα) όπως και έγινε.

Στην σημερινή δράση συμμετείχαν δημοτικά σχολεία από τον δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων ,δημοτικά σχολεία από τον δήμο Κορινθίων καθώς και πλήθος εθελοντών.

Εδωσαν το παρών αναλυτικά

Από τους αιρετούς του δήμου Λουτρακίου συμμετείχαν ο Γιάννης Κακούρος καθώς και ο Παναγιώτης Πέτρου, γεωπόνος στο επάγγελμα και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ότι έχει να κάνει με το βουνό μας.

Βροντερό παρών από το πρωί στο βουνό,  έδωσαν ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Λουτρακίου κ. Τάσος Μαστραντωνάκης καθώς ο κ. Γιάννης Φιλιάνδρας (εργολάβος χωματουργικών) ο οποίος διέθεσε φορτηγό με σκαπτικό μηχάνημα για να φυτευτούν μεγάλες ακακίες.

Συμμετείχαν επίσης οι εκπαιδευτικοί Θεοδοσίου Μαρίνα, Φούνκογλου Πετρούλα και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.Αλευράς Χρήστος και οι μικροί μαθητές της Α΄τάξης του 3ου δημοτικού σχολείου Κορίνθου.

Δείτε φωτογραφίες από την σημερινή δράση και δυο  συνεντεύξεις με τον πρόεδρο του ΣΔΑΚ ''Διγενής'' κ.Σωτήρη Κουφογιάννη και με τον διευθυντή της ΔΕΥΑΛ κ.Τάσο Μαστραντωνάκη.

Κείμενο: Mifi

Κάμερα-Φώτο: Χ@ρά