Πρόβλημα ο Χάρης Δούκας για την Αθήνα και για το ΠΑΣΟΚ
Εκεί που περιμέναμε ότι ο Χάρης Δούκας μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα ασχοληθεί επιτέλους με τα πολύ μεγάλα προβλήματα της Αθήνας, ξεκίνησε μέσω διαρροών από “κύκλους” ανένδοτο στον Ανδρουλάκη. Ο Δούκας απέδειξε ότι δεν ξέρει ούτε να κερδίζει, ούτε να χάνει.


Ο Ανδρουλάκης, του πρότεινε να συμμετάσχει στο ανώτατο όργανο του κόμματος, το Πολιτικό Κέντρο, ο Δούκας δέχτηκε και αμέσως μετά διέρρευσε τη δυσαρέσκεια του, διότι ο Ανδρουλάκης δεν λειτουργεί ενωτικά, αφού δεν συμπεριέλαβε τον Κατρίνη και τη Γιαννακοπούλου στο όργανο αυτό. Διέρρευσε επίσης ότι είναι δυσαρεστημένος διότι η Άννα Διαμαντοπούλου ανέλαβε τον πολιτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ.

Αυτά δείχνουν δυστυχώς ότι ο Δούκας δεν σκοπεύει να ασχοληθεί με την Αθήνα. Ή όπως φάνηκε και από τις προεκλογικές δηλώσεις του, ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος θα διατηρήσει και τη θέση του δημάρχου και τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει καταλάβει πόσο δύσκολη και πόσο απαιτητική είναι η θέση του Δημάρχου της Αθήνας.

Δυστυχώς δεν αναγνωρίζει μάλλον ούτε καν τη σοβαρότητα και τη σπουδαιότητα της θέσης του δημάρχου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν ασχολείται όσο θα έπρεπε. Αν ασχολιόταν, δεν θα ήταν γεμάτη σκουπίδια η πόλη. Ούτε θα έβγαινε τέταρτος σε ψήφους μετά τον Γερουλάνο, τη Διαμαντοπούλου και τον Ανδρουλάκη στην περιφέρεια Αττικής και στον δήμο Αθηναίων.

Όταν είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για τις εσωκομματικές εκλογές, είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο “Η Αθήνα δεν έχει πια δήμαρχο”. Δυστυχώς δικαιώθηκα. Ακόμα και τώρα που οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ τελείωσαν, ο Δούκας αλλού έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του. Στην εσωκομματική ίντριγκα.

Αυτό σημαίνει ότι ελλείψει δημάρχου, τα προβλήματα της Αθήνας θα συσσωρεύονται και η καθημερινότητα όλων θα χειροτερεύει. Και αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους.

Η συμπεριφορά του Δούκα όμως βλάπτει και το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με δυο τρόπους: Πρώτον διότι προκαλεί ένταση και τριβές κριτικάροντας το κόμμα, σε μια στιγμή που όλοι οι άλλοι υποψήφιοι και τα κορυφαία στελέχη του προσπαθούν να λειτουργήσουν ενωτικά για το καλό του κόμματος. Δεύτερον διότι καθώς δεν ασχολείται με τον δήμο της Αθήνας, το ΠΑΣΟΚ χρεώνεται την αποτυχία του.
Τελικά, ο πολλά υποσχόμενος δήμαρχος θα αποδειχθεί μεγάλο βαρίδι και για το κόμμα που τον στήριξε, αλλά και για την πόλη.

 

Reporter.gr