ΝΙΓΗΡΙΑ: Τουλάχιστον 94 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου με καύσιμα
φόβοι για περισσότερα θύματα

Σε μια φρικιαστική τραγωδία στη βόρεια Νιγηρία, τουλάχιστον 94 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από μια καταστροφική έκρηξη βυτιοφόρου που είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα.

Το περιστατικό αυτό συγκλονίζει την περιοχή, με τις αρχές να προειδοποιούν πως ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Συγκέντρωση κατοίκων στο σημείο της διαρροής

Όπως αναφέρει το CNN, οι κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος για να συλλέξουν καύσιμα που διέρρεαν από το βυτιοφόρο. Δυστυχώς, αυτή η κίνηση αποδείχθηκε μοιραία, καθώς λίγο αργότερα σημειώθηκε η καταστροφική έκρηξη, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στο χωριό Majiya, όταν ο οδηγός του βυτιοφόρου έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Το φορτηγό αναποδογύρισε, προκαλώντας σοβαρή διαρροή καυσίμων σε μια κοντινή τάφρο αποστράγγισης. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, ήταν τότε που οι κάτοικοι, αγνοώντας τον κίνδυνο, συγκεντρώθηκαν για να πάρουν τα καύσιμα, και μέσα σε λίγα λεπτά συνέβη η φονική έκρηξη.

Τραυματίες και φόβοι για περισσότερα θύματα

Πέρα από τους νεκρούς, η τραγωδία αυτή άφησε πίσω της και τουλάχιστον 50 σοβαρά τραυματίες.

Οι τοπικές αρχές και διασώστες βρίσκονται στο σημείο προσπαθώντας να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να μεταφέρουν τους τραυματίες σε κοντινά νοσοκομεία.

Οι αρχές προειδοποιούν ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, καθώς αρκετοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

cnn