Πυκνώνει το αντάρτικο στη ΝΔ: Σε κόντρα με τους πρωτοκλασάτους υπουργούς οι “11”
Με βασικό στόχο να αναδεικνύουν τα θέματα που αφορούν την κοινωνία οι “11” γαλάζιοι βουλευτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον ανταρτοπόλεμο μέσα στην ΝΔ αναδεικνύοντας τα θέματα “αγκάθια” για τους πολίτες.

Η ερώτηση που κατέθεσαν άλλωστε προς τον υπουργό Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια δείχνει την αποφασιστικότητα τους να κοντραριστούν με τους πρωτοκλασάτους υπουργούς ότι και αυτό να σημαίνει.

Μάλιστα μιά μέρα μετά την απάντηση του Κωστή Χατζηδάκη ο Νικήτας Κακλαμάνος επανήλθε στο θέμα λέγοντας «Εμείς κάναμε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν στην προστασία των πολιτών στα οποία δεν πήραμε απάντηση και η απάντηση του ΥΠΟΚ ξεκινάει με το πώς διασώθηκαν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής άφησε, μάλιστα, αιχμές κατά του κ. Χατζηδάκη, τον οποίον κατηγόρησε ότι προέβη σε απρέπεια, παραπέμποντας 11 βουλευτές σε μια ανακοίνωση που έβγαλε μια Γενική Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. «Στους βουλευτές δεν απαντούν οι Γραμματείς, απαντούν οι Υπουργοί βάζοντας την υπογραφή τους από κάτω», είπε ο κ. Κακλαμάνης προσθέτοντας ότι σήμερα 4 στα 5 σπίτια βρίσκονται εν κινδύνω. Κατέληξε, δε, ότι με τις παρεμβάσεις τους, οι βουλευτές θέλουν να ανακόψουν την πτωτική πορεία της ΝΔ.


Παρ όμοια τοποθέτηση έκανε και ο Μάριος Σαλμάς σε συνέντευξη του τονίζοντας ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη. Όταν ρωτήθηκε δε αν «φωτογραφίζει» τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας απάντησε μόνο ότι αυτή είναι η στάση ζωής του και την εφαρμόζει. Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχουν και άλλοι βουλευτές οι οποίοι ήθελαν να υπογράψουν εκ των υστέρων την ερώτηση.

Οι βουλευτές που υπέγραψαν την ερώτηση εμφανίστηκαν χθες ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς έλεγαν ότι η ανταπόκριση της κίνησης αυτής από τους ψηφοφόρους της ΝΔ ήταν ιδιαίτερα θερμή . Επέμεναν μάλιστα στο ότι τους ζητούσαν να συνεχίσουν την ίδια τακτική αναδεικνύοντας θέματα και προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία.

«Εγώ έχω γίνει 4 φορές υπουργός. Δεν με ενδιαφέρει να ξαναγίνω. Λογοδοτώ στους πολίτες που με εκλέγουν επί τόσες τετραετίας» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Το επόμενο διάστημα οι 11 βουλευτές αναμένεται να αναδείξουν και αλλά θέματα που αφορούν την κοινωνία – ακρίβεια, παιδεία , υγεία- αν και πολλοί θεωρούν ότι δεν θα πρέπει να δωθεί η εντύπωση στους ψηφοφόρους οτι πρόκειται για μία οργανωμένη αντιπολίτευση , που στόχο έχει να αντιπολιτευθεί τυφλά την κυβέρνηση.

Με δεδομένο πάντως ότι υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που θέλουν να μετέχουν στην εποικοδομητική κριτική απέναντι στην κυβέρνηση πολλοί θεωρούν ότι από εδώ και εμπρός θα ξεφυτρώνουν παρεμβάσεις και ερωτήσεις που στόχο θα έχουν να αναδεικνύουν τα θέματα στα οποία δεν δίνονται λύσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επιχείρησε πάντως χθες να υποβαθμίσει τη σημασία της πρωτοβουλίας των 11 βουλευτών, λέγοντας ότι είναι δουλειά τους να κάνουν ερωτήσεις και πολύ καλά έκαναν, ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και οι βουλευτές εκπροσωπούν τους πολίτες που τους ψηφίζουν και θέλουν πάντοτε το καλύτερο για τους συμπολίτες τους.

Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει προβληματισμός γι αυτή την κίνηση καθώς θεωρούν ότι σε βάθος χρόνου μπορεί να δημιουργηθεί ένα τσουνάμι βουλευτών που θα ασκούν κριτική στην κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν αποφασίσει να υπάρξουν συναντήσεις υπουργών και βουλευτών σε τακτικά χρονικά διαστήματα καθώς όπως επισημαίνουν οι διαφωνίες είναι πολιτικές και όχι προσωπικές.

https://www.topontiki.gr/