«Δρομολόγια του τρόμου» σε Ελευσίνα και Κορινθία - Σε απόγνωση οι οδηγοί των ΚΤΕΛ
Σημάδια από πέτρες στα λεωφορεία και τραυματισμένοι επιβάτες
  • Συνεχόμενες είναι οι επιθέσεις που δέχονται με πέτρες λεωφορεία, στην Ελευσίνα. Πολλές φορές κινδυνεύουν να τραυματιστούν και οι επιβάτες.

Οι οδηγοί βρίσκονται σε απόγνωση, ζητώντας βοήθεια, χαρακτηρίζοντας τις διαδρομές στην περιοχή ως «δρομολόγια του τρόμου», καθώς καθημερινά είναι τα περιστατικά των επιθέσεων που δέχονται.

«Πας στη δουλειά σου και δε ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις. Και τι ασφάλεια έχουμε… Δεν το ξέρει κανείς τι θα σου βγει στη στροφή. Βγαίνει ένα τσούρμο, πετάει μια πέτρα, τελείωσε», λέει στο Star ο Παναγιώτης Αμωράτης, οδηγός λεωφορείου των ΚΤΕΛ.

Οι οδηγοί δείχνουν τα σημάδια στα τζάμια των λεωφορείων, τονίζοντας πως τα περισσότερα οχήματα είναι χτυπημένα από τις πέτρες.

«Κάτι πρέπει να γίνει, δε βλέπουμε βοήθεια από πουθενά. Έχουν τραυματιστεί και επιβάτες, σπάνε τζάμια. Μας επιτίθενται μέχρι με αεροβόλα», λέει άλλος οδηγός των ΚΤΕΛ.

«Έχουμε εφεδρικά λεωφορεία για να μπορούμε να αντικαταστούμε αυτά με τις φθορές, ενώ έχουμε ζητήσει επανειλημμένα βοήθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, χωρίς να γίνει κάτι δραστικό. μετά από λίγες μέρες έχουμε ξανά επιθέσεις», τονίζει το μέλος του ΔΣ των ΚΤΕΛ Κορινθίας, Αναστάσιος Μήτσου.

Οι αρμόδιες αρχές ενημερώνονται για όλα τα περιστατικά χωρίς μέχρι σήμερα όμως να έχουν ληφθεί αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα για την προστασία των οχημάτων και των επιβατών τους.

 

enikos.gr