Συνδιοργανωτής του ετήσιου συνεδρίου της EPSI το SPORTCAMP (ΦΩΤΟ)
Το φετινό Συνέδριο EPSI επικεντρώθηκε στις Ολυμπιακές Αξίες και την Αθλητική Καινοτομία

Το Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Αθλητικής Καινοτομίας (EPSI), υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (IOA), συνδιοργανώθηκε με επιτυχία από την EPSI και τον Όμιλο SPORTCAMP, αναδεικνύοντας τη δέσμευση του SPORTCAMP για την προώθηση της καινοτομίας και της αριστείας στον αθλητισμό.

Το συνέδριο φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της IOA από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2024 προσφέροντας πολύτιμες ευκαιρίες δικτύωσης και ανταλλαγής γνώσεων στους συμμετέχοντες.

Το Συνέδριο ξεκίνησε με τη Γενική Συνέλευση της EPSI κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα και τα επιτεύγματα της τελευταίας χρονιάς εργασίας από τους συνδιευθυντές Alberto Bichi και René Wijlens καθώς και από το προσωπικό της EPSI.

Το φετινό Συνέδριο EPSI επικεντρώθηκε στις Ολυμπιακές Αξίες και την Αθλητική Καινοτομία, εξετάζοντας τους τρόπους με τους οποίους η αθλητική καινοτομία συνυφαίνεται μέσα από τις βασικές αξίες της αριστείας, του σεβασμού και της φιλίας.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου στη Συνεδρία 2 (εμπνευσμένες κεντρικές ομιλίες) εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΔΟΑ, Ισίδωρο Κούβελο, ο Δρ. Νίκος Χούτας, μέλος του Τμήματος Παιδείας του ΔΟΑ, μύησε τους συμμετέχοντες του συνεδρίου στις εκτεταμένες και πολύπλευρες δραστηριότητες του IOA και εμβάθυνε στο περιεχόμενο των καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔΟΑ.

Κατά την ίδια συνεδρίαση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστος Δήμας, μίλησε επίσης στους συμμετέχοντες του συνεδρίου για θέματα που αφορούν τα Οικονομικά, την αθλητική καινοτομία και τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 150 μέλη της EPSI και αρκετοί διαδικτυακοί καλεσμένοι, οι οποίοι αντάλλαξαν θεωρίες για βέλτιστες πρακτικές για την προώθηση νέων επιχειρηματικών συνεργασιών και νέων ιδεών για ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου εμπλουτίστηκε με διάφορες δραστηριότητες όπως επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαίο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, επίσκεψη στο άλσος Pierre de Coubertin και προσομοίωση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων όπου οι συμμετέχοντες συμμετείχαν ενεργά σε διάφορα αθλήματα και τελετές της αρχαιότητας.

Ο Όμιλος SPORTCAMP, ως συνδιοργανωτής αυτού του σημαντικού συνεδρίου, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ανάπτυξη και προώθηση της αθλητικής καινοτομίας.