Τον αγώνα της χρονιάς δίνει αύριο η Κόρινθος στο Αίγιο-Ανάλυση των 2 τελευταίων αγωνιστικών
Ένα ντέρμπι από τα παλιά αύριο το μεσημέρι στο Αίγιο, μεταξύ Παναιγιάλειου και ΠΑΣ Κόρινθος.

Πάμε να δούμε συνολικά τις δύο αγωνιστικές που απομένουν μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος.

Αυτή την στιγμή η βαθμολογία του 3ου ομίλου της Γ'εθνικής έχει ως εξής:

 

O Παναργειακός προηγείται με  μόλις ένα βαθμό διαφορά από την Μπάρτσα και έχει να παίξει αύριο με την Ρόδο στην έδρα του και την τελευταία αγωνιστική πάει στην Βάρδα για να παίξει με τον ΠΑΟ Βάρδας.

Η Ρόδος είναι μία ομάδα  που ταλανίζεται από διοικητικά και αγωνιστικά προβλήματα. Μόλις προχθές αποχώρησε ο πρόεδρος της ομάδος Τώνυ Μαρτίνης ενώ στις αρχές του μήνα είχε αποχωρήσει ο προπονητής Νίκος Κουρμπανάς μαζί με αρκετούς «λεγεωνάριους» ποδοσφαιριστές.

Την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε την αξιόμαχη ομάδα της  Ελλάς Σύρου ( με γκολ στο 89') και εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία. Ο εμπλουτισμός της ενδεκάδας με νέα παιδιά που έχουν «άγνοια κινδύνου» την καθιστά έναν ιδιαίτερα δύσκολο αντίπαλο για τον Παναργειακό και ίσως την μοναδική ελπίδα των Μπαρτσόβιων να χάσει βαθμούς ο Παναργειακός.

Την τελευταία αγωνιστική το Άργος πάει στην Ηλεία για να παίξει με τον ΠΑΟ Βάρδας, μια ομάδα που ήδη έχει πέσει από την κατηγορία. Την τελευταία αγωνιστική(21/4) σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Βάρδας όταν φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησαν ποδοσφαιριστές του Βύζαντα με αποτέλεσμα τη διακοπή του παιχνιδιού! Λογικά το Άργος θα παίξει το παιχνίδι στην Βάρδα κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με την αγωνιστική εικόνα του, δεν δίνουμε πολλές ελπίδες στην ομάδα της Ηλείας για να κόψει βαθμούς από τον Παναργειακό.

Ο ΠΑΣ Κόρινθος τώρα, η ομάδα μας, παίζει αύριο το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς με την πολύ καλή ομάδα του Παναιγιάλειου. Το Αίγιο προέρχεται από ένα σερί άσχημων αποτελεσμάτων και μαζί με Ιαλυσό, Μύκονο και ΑΕΡ Αφάντου, συνολικά οι τέσσερις αυτές ομάδες ,θα δώσουν μάχη για να αποφύγουν την 11η θέση που οδηγεί σε play of υποβιβασμού και περαιτέρω περιπέτειες.

Ο Παναιγιάλειος στο αυριανό παιχνίδι θα τα παίξει όλα για όλα για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία και ο ΠΑΣ Κόρινθος θα πρέπει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να φύγει με το διπλό.

Η διαιτητική τριάδα του ντέρμπι προέρχεται από την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής (Ανδρέας Βλάχος, Κωνσταντίνο Σούζα και Αντώνη Καλλή) ενώ πλήθος Κορίνθιων φιλάθλων θα σπεύσει στο Αίγιο να βοηθήσει την Μπάρτσα. Αν οι παίκτες μας παίξουν όπως γνωρίζουν εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσουν το παιχνίδι.

Την τελευταία αγωνιστική ο ΠΑΣ Κόρινθος θα υποδεχθεί στο ΔΑΚ τον ΑΟ Πυλίου Κω, μια ομάδα που έχει αγωνιστικά προβλήματα, δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και έχει πει αντίο στην κατηγορία εδώ και καιρό. Αν στον αυριανό αγώνα ο Παναργειακός έχει χάσει βαθμούς, το παιχνίδι με την ομάδα της Κω, θα διεξαχθεί σε ένα κατάμεστο στάδιο που από μόνο του θα μπορεί να δώσει τους τρεις βαθμούς της νίκης και το πρωτάθλημα στην Κόρινθο.

Συνοψίζοντας, η αυριανή προτελευταία αγωνιστική είναι όλα τα λεφτά.

mifi(Μιχάλης Φιλιάνδρας)