Έφυγε από την ζωή ο Κώστας Νεστορίδης
Ο Κώστας Νεστορίδης μια από τις πιο εμβληματικές μορφές στην ιστορία της ΑΕΚ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο (16/12) στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια ενώ νωρίτερα στις 11:00 η σωρός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Τεράστια απώλεια για την «οικογένεια» της ΑΕΚ αλλά και για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Ο μύθος Κώστας Νεστορίδης, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών, έχοντας παλέψει τελευταία με σοβαρά προβλήματα υγείας. Θυμίζουμε ότι στα τέλη του Νοέμβρη ο παλαίμαχος άσος εισήχθη στον «Ευαγγελισμό», αλλά βγήκε νικητής σε μία ακόμα μάχη, πήρε εξιτήριο κι επέστρεψε σπίτι του.

Ο εκ των κορυφαίων σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 15 ετών και το 1955 φόρεσε για πρώτη φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα που τόσο λάτρεψε, υπηρετώντας την για μια δεκαετία. Μέχρι το 1965, σε αγώνες Πρωταθλήματος Αθηνών, Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ελλάδας και Κυπέλλων Ευρώπης, πέτυχε συνολικά 228 γκολ, εκ των οποίων τα 141 στην Α’ Εθνική.

Αποχώρησε από την «Ένωση» το 1966 αλλά επέστρεψε ως προπονητής το 1983 και το 1984. Ουσιαστικά ουδέποτε έφυγε από το πλευρό της ομάδας, με τον κόσμο διαχρονικά να έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά του για εκείνον.

Η Νεκρώσιμος Ακολουθία για τον Κώστα Νεστορίδη θα γίνει το προσεχές Σάββατο 16/12 στις 14.00 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας πλησίον του γηπέδου μας στην Νέα Φιλαδέλφεια. Στις 11 το πρωί εκείνη την μέρα, η σωρός του Νέστορα θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι την Νεκρώσιμη Ακολουθία. Η ταφή θα γίνει κατόπιν στο Κοιμητήριο της Καλλιθέας.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση των «Κιτρινόμαυρων»:
«Η οικογένεια της ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνούν την απώλεια μιας από τις μεγαλύτερες μορφές της ιστορίας του αθλήματος στη χώρα μας. Ο Κώστας Νεστορίδης έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια, έχοντας παλέψει στο τελευταίο χρονικό διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας. Ένας από τους κορυφαίους της ιστορίας της ΑΕΚ, ένας μύθος του ελληνικού ποδοσφαίρου που «σημάδεψε» μια ολόκληρη εποχή, έφυγε για το τελευταίο ταξίδι του, βυθίζοντας στη θλίψη όλους εκείνους που πρόλαβαν να γίνουν μάρτυρες του ποδοσφαιρικού του μεγαλείου, αλλά και τους νεότερους που μεγάλωσαν με τον μύθο του. Ο Κώστας Νεστορίδης ήταν ένας από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους που εμφανίστηκαν στα γήπεδά μας.